DR efter Eurovision-regning: Vi fik utallige forsikringer

Det blev tre gange så dyrt som budgetteret at afholde Eurovision Song Contest i B&W-hallerne på Refshaleøen. Hos DR, der valgte stedet som lokation, ærgrer man sig over ekstraregningen og understreger i samme stund, at man fik utallige forsikringer om, at det kunne lade sig gøre.

ARKIVFOTO. »Vi fik utallige forsikringer om, at de kunne magte den opgave, ellers var vi ikke gået ind i det samarbejde,« siger DR om samarbejdet med Wonderful Copenhagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte kritik, da DR valgte at pege på Refshaleøen som værtsted for Eurovision Song Contest tidligere på året. Og den kritik vil næppe blive mindre, efter at det mandag kom frem, at udgifterne med at klargøre de gamle B&W-haller på Refshaleøen løb op i tre gange så meget, som man havde budgetteret med.

Det ærgrer man sig over hos DR.

»Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, og jeg er ked af det på Københavns vegne. Jeg kan kun sige, at vi blev forsikret om, at det kunne lade sig gøre, og at København var det rigtige valg på alle de parametre, vi målte på i den fase,« siger Pernille Gaarbo, der har været øverst ansvarlig for showets afvikling hos DR og dermed også var med til at vælge København som det sted, showet skulle afholdes.

Her var det Wonderful Copenhagen, der var blevet udpeget til at drive hovedstadens kandidatur, og selvom organisationen ikke har erfaring med at drive projekter af den karat, følte Pernille Gaarbo sig tryg ved dem i udvælgelsesfasen.

»Vi fik utallige forsikringer om, at de kunne magte den opgave, ellers var vi ikke gået ind i det samarbejde. Vi fik dokumentation for, at det hele kunne lade sig gøre. Der blev foretaget en masse undersøgelser, hvor ingeniører og byggeeksperter var inde over. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi stod her, hvor vi gør i dag,« siger Pernille Gaardbo.

Blandt de andre kandidater, der blev fravalgt, var Herning, der med Jyske Bank Boxen havde en køreklar lokation på plads. Men Pernille Gaarbo vil ikke forholde sig til, om man skulle have peget på eksempelvis Herning som værtsby i stedet for.

»Jeg ville være ked af skulle svare på den kritik. Jeg kan kun sige, at B&W-hallerne var det rigtige for vores show. Det blev et fantastisk show, som vi har fået meget ros for, men jeg er da selvfølgelig enormt ærgerlig over den ekstraregning,« siger hun.

Men trods utallige forsikringer står skatteyderne lige nu med en ekstraregning på 48 millioner. Hvor er fejlene blevet begået?

»Hvor ligger fejlen? Jeg synes, det er ret indlysende, at vores opgave var at lave et TV-show, og at opgaven med at klargøre hallerne lå hos København. Mere kan jeg ikke sige om det,« siger Pernille Gaardbo.