DR-direktør: Urimelig beskrivelse af DR-medarbejdere

DR har nedbragt antallet af DR-folk, der skal dække Folkemødet på Bornholm i næste weekend.

DR har nedbragt antallet af medarbejdere på Folkemødet i forhold til sidste år, siger DR direktør, Anne-Marie Dohm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I næste weekend begynder Folkemødet på Bornholm, og som ved tidligere år har DR et anseeligt antal medarbejdere til at dække begivenheden.

I forhold til sidste år er der 20 færre DR-folk på Bornholm, men at tallet er bragt ned, er ikke en følge af tidligere års kritik af det store antal DR-medarbejdere, siger direktør for DR Medier, Anne-Marie Dohm.

»Det er vores opgave helt generelt at prøve at minimere vores ressourceforbrug, når vi er derovre, og vi er blevet bedre til at bruge vores ressourcer bedre på tværs af programmer. Men det betyder så også, at der er nogle hos os der har rigtigt travlt i de her dage,« siger Anne-Marie Dohm.

I 2014 gav antallet af DR-medarbejdere til Folkemødet anledning til kritik fra blandt andre Børsens daværende chefredaktør Anders Krab-Johansen, som mente, at 134 akkrediterede DR-folk var »proportionsforvrængning«.

I år skal 138 medarbejdere fra DR til Bornholm, men tallet er ikke umiddelbart sammenligneligt med antallet fra 2014, siger Anne-Marie Dohm, idet dette tal tæller alt fra »journalister, elektrikere og sminkører«.

»Vi er lidt færre i år, end vi var sidste år. Men det skyldes, at der var programmer med sidste år som ikke er med i år, og at det tværgående produktionshold er blevet mindre,« siger Anne-Marie Dohm.

En stribe af faste DR-programmer flytter til Bornholm, herunder TV-Avisen, Slotsholmen på P1, Langt fra Borgen, Mads og Monopolet, Deadline og som noget nyt »Aftenshowet«.

»Grundlæggende synes vi, at vi har det rigtige set-up på Bornholm. Det giver god mening, når vi har den her danske demokratifestival, at vi så også skal dække den intenst, og at det skal smitte af på rigtig mange af vores programmer,« siger Anne-Marie Dohm, der ser Folkemødet som en måde at komme ud af den offentlige debats ekko-kamre.

Så Folkemødet er ikke en slags Roskilde Festivals-ferie for DR-medarbejdere?

»Nej, det er en fuldstændig urimelig beskrivelse af DR-medarbejdernes arbejde på Bornholm. Når jeg ser ned over det, som de skal nå i løbet af Folkemødet, så har de supertravlt. Der skal afvikles rigtig mange timer for at lave noget, der er relevant planlagt hjemmefra og fordelt på forhånd. Der er ikke nogen medarbejdere, der bruger Folkemødet til afslapning, medmindre de er der i deres fritid,« siger Anne-Marie Dohm.

I år har DR særligt fokus på at få inddraget børn i nogle af de omkring 3000 debatter, der skal afvikles under Folkemødet, og derfopr sender DRs nyheder til børn mellem 7 og 12 år, »Ultra Nyt«, fra Bornholm.

DR Ultra stiller blandt andet spørgsmålet, om de voksne er gode nok til at lytte til børnene, når der bliver truffet beslutninger.

Endelig skal bornholmske skolebørn være med til at skabe et afsnit til den populære tv-serie for børn, »Klassen«, som handler om børns hverdag. Den bornholmske elevers beslutninger dramatiseres til nye afsnit af serien, som bliver sendt i efteråret 2017.