DR-chef tør ikke tro på Emmy til Forbrydelsen

I nat får Sarah Lund og Co. tredje forsøg til vinde TVs svar på en Oscar.

Forbrydelsen II er nomineret til en Emmy, men DRs kanalchef tør ikke tro på det, da serien har været nomineret uden held to gange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tine Harden
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Holdet bag DRs dramaserie Forbrydelsen har prøvet det før. To gange har serien været nomineret til TV-seriernes svar på en Oscar uden held, og i nat vil det vise sig, om tredje gang vitterligt er lykkens gang.

- Jeg tror ikke, der er nogen af os der tør tro på, at vi vinder, men det ville da være fantastisk, hvis den gjorde, siger kanalchef på DR Ulla Pors, der har været i New York siden i fredags. Hun fortæller, at stemningen blandt de danske deltagere er god, og at de kan mærke, at uddelingen er tæt på.

Serien sælger

Ved de to tidligere nomineringer har det været henholdsvis første og anden sæson af Forbrydelsen I, der har været lige ved og næsten. Denne gang er det Forbrydelsen II, der er nomineret til den fornemme statuette i kategorien Bedste Internationale Dramaserie.

Læs også: DR's Forbrydelsen er tilbage i 2012

- Det er virkelig et udsøgt selskab, vi er i, og det er ikke løgn, at det er flot bare at være nomineret her, siger Ulla Pors.

Forbrydelsen to er nomineret sammen med dramaserier fra Japan, Argentina og den engelske dramaserie The Street. Da der kun bliver nomineret én ikke-engelsk serie, kan man da også sige, at Forbrydelsen II allerede har slået det meste af Europa. Nomineringen alene generer også en masse værdifuld omtale og opmærksomhed, fortæller Ulla Pors.

- Det vækker opsigt og vores serier sælger, fortæller Ulla Pors og henviser til, at man i USA netop er begyndt at producere en amerikansk udgave af Forbrydelsen.

Læs også: Sara Lund goes to Hollywood

Samtidig lægger hun vægt på, at Emmy-nomineringen er en stor anerkendelse.

- Vi ved godt at danskerne sætter pris på vores drama. Det kan vi både se på vores seertal og vores kvalitetsvurderinger, men jeg tror, det betyder noget for os sammen som danskere, at vi får at vide ude i verden, at det er rigtig godt det vi laver - også internationalt set, siger Ulla Pors.

Forbrydelsen er langt fra den eneste DR-serie, der har succes
international. Både Rejseholdet, Nikolaj og Julie, Ørnen og Livvagterne kom hjem med
den præstigefyldte Emmy-pris.

Læs også: Derfor er Danmark i tv-superligaen

- Det bekræfter os i at den satsning vi laver på drama, den er rigtig, så den har vi ikke lyst til at fravige.

Nye serier på vej

I 2011 kommer ruller serien Lykke over skærmen. DR kalder den en depressionskomedie, der sætter fokus på det paradoks, at danskerne eftersigende er verdens lykkeligste folk, men at hver tiende dansker alligevel er på antidepressiv medicin.

Samtidig er en ny omgang Forbrydelsen med Sara Lund og slænget højest sandsynligt på vej, da folkene bag gerne vil lave en ny omgang, hvis den rigtige historie dukker op.