DR bryder tradition: Sender udenlandsk julekalender for børn

DR viser som noget helt nyt i år en udenlandsk julekalender for børn på DR1.

Arkivfoto: DR julekalenders den anden verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fast tradition på DR1, at børnenes julekalender i lige årstal er en nyproduktion, mens der i ulige årstal bliver sendt en genudsendelse.

Men i år bliver traditionen brudt. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Som noget nyt vil der fra 1. december i år og hver dag til og med juleaften på DR1 klokken 19.30 blive vist den norske julekalender »Snefald«.

»»Snefald« er en meget flot og ambitiøs julekalender for hele familien, som byder på mystik, magi, humor og masser af julestemning. Vi viser julekalenderen med danske stemmer, så også de yngste kan være med,« forklarer Pil Gundelach Brandstrup, der er kanalchef på DR1, i meddelelsen.

Hun tilføjer, at DR er spændt på at kunne fremvise en norsk julekalender, og hun glæder sig over, at det skandinaviske samarbejde på tværs af landene også rækker langt ud over den norske successerie »Skam«.

Ud over den norske julekalender, som kommer til at køre på hovedkanalen, viser DR Ultra og DR Ramasjang også julekalendere for børn i år.

På Ramasjang kan de mindste følge med i »Ramajetternes jul«, mens de større børn kan følge med i »Klassens jul« på DR Ultra. Begge julekalendere er spritnye DR-produktioner.

Dermed bliver der i år ingen gengangere blandt DR's julekalendere for børn.

/ritzau/FOKUS