Donald Trump? Næ, det er da Johnny Depp

Depp er nærmest uigenkendelig i falsk filmatisering af Donald Trumps første bog - The Art of The Deal i 80'erforklædning.

Johnny Depp som Donald Trump i filmparodien  »The Art of the Deal - the Movie«. Fold sammen
Læs mere

Set med hjemlige briller kan det  være svært at forestille sig, hvordan man laver en parodi på den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, hvis udtalelser og retorik ofte er et godt stykke vej fra normal politik.

Men prøv så lige at se Johnny Depp give den som Donald Trump i en ny video, som comedy-sitet Funny or Die netop har lagt ud - »The Art of the Deal - the movie«, den er alligevel svær at stå for. En Johnny Depp som er næsten umulig at genkende i Trump-style - komplet med pondus, paryk og et evigt småfornærmet udtryk. Som Buzzfeed.com skriver - hvis der er nogen, der har gået og været lidt lun på Depp, så slutter det her.

Den 50 minutter lange film er lavet over Trumps første bog, bestselleren »The Art of the Deal« fra 1983 og begynder med, at filminstruktøren Ron Howard beretter om hvordan han fandt et slidt vhs-bånd med filmen på et loppemarked og måtte tilkæmpe sig den fra en kvinde ved navn Ginny. Filmen er lavet i gennemført 80'erstil med titelsang af Kenny Loggins og en grafik, der er som skåret ud af TV-serien Dallas.

Filosofien er selvfølgelig også ret Dallas-agtig. Det handler om at føre sig frem og gøre kræmmeriet til en kunstart.Og det ville ikke være amerikansk komedie, hvis ikke der var rigeligt med punch-lines indlagt. Som da Dondald Trump beskriver, hvordan han som 10-årig så et billede af en dreng, der kiggede på Taj Mahal - »nok den flotteste bygning nogensinde bygget af en muslim« - og besluttede at sådan et ville han have en dag - »og 30 år efter fik jeg det - endnu flottere fordi det var et casino - og på et meget smukkere sted end Indien, New Jersey«.

Funny or Die er et comedy-website og film og tv-produktionsselskab grundlagt af  Will Ferrell, Adam McKay and Chris Henchy i 2007. Her lægger mange kendte skuespillere og filmfolk små og større komiske ting ud. Trump-filmen  er af en de største produktioner.

Filmparodien er allerede blevet anmeldt i The Guardian, der har roser til Johnny Depps rolle, men generelt mener, at filmen viser, at Donald Trump faktisk er for svær at lave parodi på - han overgår det altid i virkeligheden.

Se filmen her