Død rapper tager på turne

Den afdøde hiphop-legende Tupac Shakur tager måske på turne igen. Denne gang som et hologram.

Tupac Shakur, der er svær at finde i levende live i dag, genopstår nu - måske - på turné med sine gamle venner. Fold sammen
Læs mere
Foto: NACHO DOCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man er en af dem, som aldrig nåede at se The Doors, The Beatles eller Tupac Shakur, så er det ikke sikkert, alt håb er ude. I al fald ikke med sidstnævnte rapper.

Den mulighed er blevet åbnet, efter de top hiphoppere Snoop Dogg og Dr. Dre tidligere på ugen optrådte på den amerikanske musikfestival Coachella. Under koncerten dukkede hiphop-legende Tupac pludselig op på scenen, selvom han døde tilbage i 1996. Til publikums store begejstring.

Der var dog ikke tale om et hiphop-mirakel, men en optisk illusion i form af et hologram, der projekterede den døde rapper tilbage til livet på scenen.

Den store succes har nu fået Snoop Dogg og Dr. Dre til at undersøge mulighederne for at tage mindet om Tupac - og hologrammet - med på en turne. Det skriver en række internationale medier, heriblandt den engelske avis Guardian.

Og det er ikke helt billigt at vække en død mand til live. Det vurderes, at koste mellem 100.000 og 400.000 amerikanske dollars at skabe effekten.

Trods den heftige pris håber rapperne at få stablet en mulig tour på benene. Avisen Wall Street Journal kan berette, at det er »sandsynligt, men ikke garanteret« at planerne bliver ført ud i livet. En mulighed er ifølge avisen, at det kan blive til en større turne, hvor andre hiphop-kendisser som Eminem og Wiz Jhalifa kan deltage. En slags hyldest til hiphoppen og Tupac Shakur, som blev dræbt i et drive-by skyderi i 1996, som aldrig er blevet opklaret. Han blev 25 år.

Om det åbner for en ny række af koncerter med musikkens legender er uvist, men mon ikke flere vil kigge i den retning, hvis de to herrer Snoop og Dre kan tjene penge på det.

Se det spektakulære show her: