Dobbelt op på Robert-priser til Trine Dyrholm

Den kendte skuespillerinde fik en Robert til hver hånd. Også holdet bag »Forbrydelsen III« kunne tage flere Robert-priser med sig hjem fra aftenens prisuddeling.

Trine Dyrholm vinder i kategorien årets kvindelige birolle ved Robert-uddelingen torsdag d. 28 februar 2013 i Tivoli Hotel og Congress Center. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespillerinden Trine Dyrholm er både god til at spille hovedroller og til de mindre biroller. Sådan er i hvert fald vurderingen fra Danmarks Film Akademi, der torsdag aften uddelte årets Robert-priser.

Prisuddelingen blev vist på TV 2, og her kunne seerne altså følge med, da Trine Dyrholm både vandt prisen for bedste kvindelige birolle for sin portrættering af enkedronning Juliane Marie i »En Kongelig Affære« og prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin medvirken i Susanne Biers »Den Skaldede Frisør«.

Hovedrolleprisen blev dog delt med Bodil Jørgensen, der blev hædret for sin rolle som Gudrun Fiil i »Hvidstengruppen«.

I mændenes afdeling var det Søren Malling, der modtog prisen som årets mandlige hovedrolle for sin medvirken i filmen »Kapringen«, der handler om et skib, der bliver besat af pirater ud for Somalias kyst. På den måde undgik filmakademiet også en mulig broderlig strid - skuespillerne Mads og Lars Mikkelsen var således begge også nomineret i samme kategori. I birollekategorien var det Mikkel Boe Følsgaard, der løb med æren for sin præstation som Christian VII i »En Kongelig Affære«.

Også DR-dramaserien »Forbrydelsen« blev ifølge tv2.dk beriget med flere priser for sin tredje sæson, der sluttede i efteråret. Den vandt således prisen for årets TV-serie og også publikumsprisen for årets TV-serie. To af de mest fremtrædende figurer i den seneste sæson af serien blev også hædret: Hovedrolleindehaver Sofie Gråbøl, der spiller Sarah Lund, blev hædret som årets kvindelige hovedrolle i en TV-serie, mens hendes makker, Nikolaj Lie Kaas, vandt i mændenens TV-serie-kategori. Endelig fik Olaf Johannesen, der spillede statsministeren, prisen for årets mandlige birolle i en TV-serie.

Det blev gidseldramaet »Kapringen«, der vandt prisen for årets film.