DMI: Der er risiko for, at Roskilde Festival regner væk

Tirsdag og ugen ud kan regnen vælte ned over Roskilde, oplyser DMI.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Roskilde Festival har netop meldt om alt udsolgt af de 80.000 partout-billetter, der er sat til salg til årets festival.

Selve musikken spiller fra onsdag i næste uge til om lørdagen, men allerede nu på lørdag åbnes der for campingpladsen, hvor festivalfolket som altid vil drikke sig i hegnet og gå på eventyr i hinandens lejre.

Men det kan blive nogle våde eventyr i år. Meget våde. Det oplyser DMI til metroxpress.

»Indtil mandag ser det meget godt ud. Der kommer nogle byger, men det bliver hovedsageligt tørt. Der er dog en frisk vind,« siger meteorolog Anja Bodholdt, der ikke har mere godt at sige om vejret.

»Det sker desværre noget om tirsdagen, som gør at det altså bliver vådt. Alle prognoser siger, at tirsdag bliver en dag med regn,« lyder det fra DMI.

Og desværre er der ingen opklaring i sigte, når vi bevæger os ind i musikdagene.

»Nu er det en uge frem i tiden, og der bliver det usikkert, for det er noget meget ustadigt vejr, vi går ind i. Men jeg tør næsten godt sige, at det bliver dage med regn.«

Erfarne festivalfolk husker både 1997 og 2007 som nogle forfærdelige regnvejrsår, og måske er der noget med det 7-tal, for DMI vil ikke udelukke, at dyrskuepladsen også sejler væk i år.

»Der er i hvert fald potentiale for, at der kan blive dannet nogle kraftige byger. Det ser ud til, at der kommer perioder med deciderede regnfronter,« siger Anja Bodholdt.

Hun kan heller ikke give særligt gode prognoser på temperaturen, med mindre man fik sommer nok for denne gang med mandagens flotte vejr.

»Det ser ud til at blive 17-19 grader i dagstimerne og så ned omkring 10-13 grader mange af nætterne,« lyder det fra DMI.