DMA-nominerede tweeter forventninger

De nominerede til årets Danish Music Awards bruger de sociale medier til at fortælle om deres nominering til prisuddelingen, som bliver vist på dansk fjernsyn i aften.

Vinnie Who fortalte sine fans via Facebook og Twitter, at han er nomineret til tre af priserne ved aftenens Danish Music Awards. Arkivfoto fra Skanderborg Festival 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I aften bliver 17 priser uddelt til kunstnere i den danske musikbranche, når Danish Music Awards (DMA) bliver uddelt for 22. gang.

Musikernes fans har i år haft mulighed for at følge kunstnerne på tæt, når kunstnerne er blevet nomineret til en af kategorierne i Danish Music Awards.

Musikere som L.O.C., Medina, Kidd og Vinnie Who er blandt de nominerede til årets DMA. Og de valgte alle at dele de gode nyheder med deres fans via Twitter og Facebook.

- Tilbage på Twitter, DMA lørdag! Jeg er nomineret til noget - MINE FINGRE ER KRYDSET - KRYDS DINE, skriver Nicholas Kidd på sin Twitterprofil ungekidd.

Den unge undergrundsrapper fra Nørrebro er nomineret til prisen for "Årets Innovatør".

Medina giver forsmag

Sangerinden Medina er kendt for at dele mange detaljer fra hendes hverdag med fans på de sociale medier, og da hun blev nomineret for "Året Danske Musikvideo", kom hun også med en opfordring til sine followers og fans:

- Hej Lovers! Min video til "For altid" er nomineret i kategorien "Årets musikvideo" til dette års DMA! Klik linket, skrev hun på Twitter med et link til DMA’s hjemmeside, hvor danskerne har kunnet stemme på den af de nominerede, som de ønsker, skal vinde.

Medinas followers har også kunnet følge med i forberedelserne til prisuddelingsshowet, hvor hun skal optræde med sin nyeste single ”Synd for dig”. Blandt andet har sangerinden delt en video på Twitter, hvor en gruppe dansere øver forud for optrædenen.

- Nu ska jeg tilbage til Danmark og lægge en sidste hånd på mit show til Danish Music Awards.. Ses på tv i morgen, skrev hun.

Du kan se videoen, som Medina linker til her

»Jeg er tilsyneladende nomineret«

Niels Bagge, som står bag Vinnie Who, er nomineret i tre kategorier til årets Danish Music Awards. Men han fik kun at vide, at han var nomineret til prisen for årets album, så da han fandt ud af, at han også var nomineret for Årets Mandlige Danske Kunstner og Årets Nye Danske Navn, skrev han på Facebook:

- Jeg er tilsyneladende nomineret i 3 kategorier ved DMA! Very nice indeed.

Niels Bagge synes, det er rart at kunne dele Vinnie Who-begivenheder med fans på de sociale medier.

- Når der er nyheder, som folk kunne være interesseret i, og som jeg selv er spændt over, så poster jeg det på Facebook og Twitter. Så kan man skrive lidt med folk derinde. Det gjorde jeg også, da jeg havde en sang på Det Elektriske Barometer (hitlisteprogram på P3, red.). Det er meget sjovt, så kan man snakke lidt med folk, forklarer Niels Bagge.

Der er rigtignok også respons, når Vinnie Who skriver på Facebook. 168 personer har trykket ”synes godt om” på hans status om de tre nomineringer, og mange skrev lykønskninger i kommentarfeltet. Niels Bagge kvitterede selvfølgelig:

- Tusind tak alle sammen! Den kommentar fik også ”synes godt om.”

Coke-gave fra L.O.C. til Breinholt

Hvis du vil følge med kunstnerne op til prisuddelingen på Twitter, så prøv de mest aktive: Medina, L.O.C., Vinnie Who, Fallulah, Kidd, Burhan G, Rune RK, Per Vers, Outhlandish og Anders Breinholt, som skal være vært.

Breinholt har også lagt en video ud fra backstage-området til Danish Music Awards, som du kan se her. Den afslører, at L.O.C. har lagt en gave til værtsparret Anders Breinholt og Anders Lund Madsen: to baner hvidt pulver og en sammenrullet dollarseddel. Et godt eksempel på, at man ikke skal tro på alt, hvad man ser på internettet. 

Du kan også se selve prisuddelingsshowet i fjernsynet, som for første gang i fire år bliver transmitteret live. Det er klokken 20.00 på TV 2.