Distortion-post: Fængsel-FOMO, Red Bulls ikke-eksisterende »mega-event« og godt nyt til alle gadetissere

Distortion efterlader sig et tømmermænds- og affaldsramt Nørrebro og rykker videre til Vesterbro. Hvis du ikke var til stede og lider af FOMO, har fået sløret din hukommelse, eller slet og ret har mistet overblikket over Distortion, kan du få det lige her.

Foto: Asger Ladefoged. Distortion på Nørrebro i København.
Læs mere
Fold sammen

Solen skinner og selv om du måske har ondt håret efter i går, er det med at blive færdig med dagens gøremål, så du er klar til endnu en omgang Distortion, der i dag løber af stablen på Vesterbro.

Hvis du ikke var til stede i går, har fået sløret din hukommelse eller slet og ret bare har mistet overblikket, får du lige en opdatering på, hvad der skete, hvor i går, og ikke mindst hvad du kan forvente af dagens fest. Så læs lige med, inden du snørrer danseskoene og sætter roséen på køl.

Nørrebro er endnu ikke tilbage til sit gamle jeg. Selv om gaderne selvfølgelig er skinnende, hvis man sammenligner med den tilstand, de blev efterladt i af de dansende menneskehorder i aftes, måtte denne journalist stadig køre zigzag på cykelstien for at undgå at møde punkteret på arbejde her til morgen. Hop over til Politiken, der har lavet et dagen derpå-galleri, hvis du vil se bevis på, hvilken forhindringsbane cyklisterne var oppe imod. Metroxpress har også lavet en skæg lille »træk-slip«-gimmick

Det største irritationsmonument for denne journalist var dog hverken lugt eller glasskår, men det at varmen måtte trodses og soveværelsesvinduet lukkes, da to unge mænd til en efterfest i gården på syngende vestjysk erklærede at Distortion var blevet for provinsielt – men okay de har vel også opbrugt deres kvote af bar-mave-fester hjemme i Lemvig.

Ellers forløb festen på Nørrebro i nogenlunde ro og mag. I alt 11 personer blev anholdt i de områder, hvor der var musik. En af dem led tilsyneladende i så høj grad af FOMO (fear of missing out, red.), at han udeblev fra fængslet, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ritzau.

»De fleste anholdte havde dog ikke noget med Distortion at gøre. En var udeblevet fra Vestre Fængsel, mens en anden havde overtrådt et indrejseforbud. Det er jo bare fordi, de har opholdt sig på Nørrebro,« siger han.

Kaos satte stopper for Red Bulls ikke-»mega-event«

To gange måtte politiet dog bryde ind og styre løjerne på onsdagens to store scener. Til trods for at Distortions festivalchef, Mads Holm, ellers tidligere på dagen, havde meddelt Berlingske, at man ville droppe såkaldte mega-events efter sidste års kaotiske tilstande ved Red Bull-scenen.

»Vi anerkender fuldt ud, at afviklingen omkring scenen ikke var optimal. Det har såvel Distortion som politi og Red Bull konkluderet ved evalueringen. Derfor har vi i år droppet mega-events og koncerter i forbindelse med vores gadefester,« siger han.

Men selv om Mads Holm fortalte, at koncertlignende scener i år slet ikke er blevet godkendt, bemærkede den vakse Distortion-gænger måske alligevel, at kaos brød ud foran netop årets Red Bull scene, hvor der ifølge scenens vært Pelle Peters Instagramprofil var 25.000 til stede. Det gjorde Soundvenue i hvert fald, da det kun blev til to numre fra rapperen Sivas, før strømmen blev afbrudt og koncerten lukket ned.

En halv time før koncertens start havde Pelle Peter været ude og fortælle, at der var for mange mennesker. Han opfordrede folk til at søge mod andre scener, så sikkerheden kunne holdes kørende. Efter to numre fra Sivas blev Nørrebrogade helt stille, præcis som det skete sidste år Red Bull Music Academys Gadekryds-scene på Blegdamsvej, hvor Suspekt spillede 13 minutter, før politiet vurderede, at Nørrebro ikke kunne klare mere Kinky Fætter.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan en kæmpe Red Bull-koncert, der ikke ifølge Mads Holm er udtryk for et »mega-event«, kan du tjekke det ud hos Soundvenue

25.000! #CphDistortion

Et billede slået op af ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Pelle Peter Jensen (@pellepeterjensen) den

Kvinde voldtaget på Dronning Louises Bro

Desværre blev aftenen ikke lige festlig for alle og for en 19-årig kvinde, fik aftenen en tragisk udgang. Politiet efterforsker nemlig ifølge Ritzau en voldtægtssag. Politiet understreger, at der ikke »kun« er tale om et voldtægtsforsøg, men at overfaldsmanden ikke har kunnet gennemføre voldtægten, da offeret har slået fra sig under overfaldet.

Voldtægten skete klokken 00.15 på græsset ved Dronning Louises Bro i København, oplyser Henrik Vedel, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

»Der var fyldt med mennesker rundt omkring i området, fordi musikken efter Distortion lige var blevet lukket ned. Der var stadig gang i den, så det er ikke sikkert, at nogen for alvor opdagede, at der skete noget,« siger efterforskningslederen.

Han oplyser, at der var mørkt på stedet i gerningsøjeblikket, så offeret har ikke kunnet give et signalement af gerningsmanden.

Hvis du befandt dig i nærheden og har set noget, så giv politiet besked.

Gode nyheder for alle gadetissere

Til det netop overståede karneval i Aalborg blev der uddelt bøder for i alt 200.000 kroner, og en del af dem gik til de tissetrængende, der simpelthen ikke kunne holde sig. Folk med fyldte blærer behøver dog ikke at være ligeså nervøse under årets Distortion. TV2 har nemlig spurgt Københavns Politi om, hvor meget energi de bruger på at dele tissebøder ud til årets distortion.

»Der skulle gerne være flere toiletter i år, og dem vil vi selvfølgelig gerne opfordre folk til at bruge. Men der er ikke nultolerance over for folk, der besørger på gaden, for det vil være en umulig opgave, når vi også skal være til stede mange andre steder,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til TV2.

Berlingske opfordrer dog for alles skyld alligevel folk til at bruge toiletterne og henviser til Vices store Distortion-guide, som også kommer ind på emnet. Her råder redaktionen til, at du som kvinde forsøger at sweet-talke sig til et restauranttoilet under Distortion, men efterlader din dåseøl udenfor for ikke at se ikke for fuld ud, og derudover kan man jo altid udnytte, at det er moderne at tale om menstruation.

Ellers så vælg dit tissested med omhu, da det er rigtig dårlig stil at tisse på trapper ned til kælderindgange. På Vesterbro ligger Asger Rygs Gade øde hen – og så anbefaler Vice også de gode, men velbesøgte, buske i Enghaveparken.

Atypisk Distortion?

Vesterbro byder blandt andet på »Klassisk Distortion«, der de par sidste år har været på programmet med stor succes. I år er det i Enghaveparken, at violinen spiller, så smut derover, hvis du har brug for lidt ro i sjæl og øregangene væk fra gadernes bas-inferno. Alt det og meget andet guider Soundvenue til lige her.

De mindste skal heller ikke snydes for en svingom, og det har AOK sørget for at guide til. Torsdag rykker herlighederne til den populære legeplads Skydebanehaven på Vesterbro. Igen vil der være afrikansk danseworkshop og taekwondoopvisning og en lounge, som forældrene kan hænge ud i.

AOK har sørme også strikket en voksenguide sammen til Vesterbro, og den får du lige her

Til sidst får I lige to gode fifs fra politiet med ud i solen (på deres Twitter-profil, kan du i øvrigt altid blive opdateret):

Lad for guds skyld være med at kravle rundt på tagene, og hold jer fra moshpits.

Sidst men ikke mindst klæder Instagramkongen Anders Hemmingsen dig på til dagens fest i årets uniform ovre på Instagram.

Er du klar til Distortion?

Et billede slået op af Anders Søby Bruus Hemmingsen (@andershemmingsendk) den