Distortion lancerer klassisk scene med internationalt snit

Gadefesten Distortion handler om andet end at lade unge festaber med hipsterkasketter gå amok i de københavnske gader. Derfor satser man i år også på klassisk musik.

Nils Frahm ved P6 Beat Rocker Koncerthuset. Koncert arrangeret af DR Radioprogrammet P6 med diverse upcoming bands i DR Koncerthuset lørdag 7. december 2013. Foto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange forbinder nok Distortion med kompakte menneskemængder, unge der tramper i asfalten til tung elektronisk musik, vilde ravefester i parkeringskældre, på broer og i sågar svømmehaller.

Det vil man formentlig ikke slippe helt for igen i år.

Men som noget nyt vil man for første gang kunne opleve klassisk musik i nogle anderledes intense rammer, hvor blandt andet den anmelderroste Berlin-baserede pianist og komponist Nils Frahm kommer og optræder.

Ifølge arrangørerne bag den københavnske gadefest, der fandt sted for første gang i 1998, har man efterhånden fået så meget styr på de praktiske omstændigheder, at man nu mere end nogensinde før har kunnet fokusere på festivalens substans.

Den indtil fredag hemmeligholdte plan er, at man vil have selv den mest inkarnerede P2-lytter til imponeret at løfte øjenbrynene, når "Klassisk Distortion", som den nye initiativ passende er døbt, finder sted i Enghaveparken på Vestebro torsdag 5. juni klokken 16.00 og til sent ud på natten.

Men ideen om at præsentere klassisk musik på programmet er flere år undervejs, fortæller Distortions direktør og grundlægger, Thomas Fleurquin. Han mener, at mens Distortion skal bibeholde sit tilfældigheds- og galskabs-DNA, så er det vigtigt at mangfoldiggøre gadefesterne. Og dermed fortsætte ad den sti, man siden 2010 har bevæget sig ned af med initiativer som "Børnedistortion", "Langbordsmiddage" og andre rolige aktiviteter i gaden.

»Distortion handler om at skabe monumentale minder og konstant udfordre stort set alle rammer. I vores vilde ungdom har vi specialiseret os i at ride på grænserne af galskab og kaos, men de magiske øjeblikke kan lige så godt skabes ved at ramme det poetiske. Line-up til Klassisk Distortion bliver både attraktivt for kendere og øjenåbnende for folk, der er nye på den scene,« siger Thomas Fleurquin, der regner med at "Klassisk Distortion" vil være med til at skabe en helt anden slags for intensitet i år.

Udover Nils Frahm, hvis seneste album »Spaces« af Berlingskes anmelder fik fem ud af seks stjerner, vil man have mulighed for at opleve det danske strygerkvartet Nightingale String Quartet, der i 2013 vandt P2 Prisen for årets bedste danske cd, violinist Christina Åstrand, der allerede som 4-årig startede med at spille violin og som i dag er koncertmester i Danmarks Radio-symfoniorkester, Juliana Hodkinson, Alpha Trio, koret Aars Nova og fire kvinder fra Messer Kvartetten, der er den eneste elektroniske strygerkvartet i Danmark, der både kaster sig over klassisk såvel som moderne musik som eksempelvis Jimmy Hendrix.

Distortion foregår fra 4. til 8. juni 2014.