Disney vil lave ny Star Wars-trilogi

Ovenpå et skuffende regnskab oplyser Disney-direktør, at der kommer tre Star Wars-film og en Star Wars-serie.

Disney er allerede godt i gang med en trilogi, hvor The Last Jedi får premiere inden længe. Nu annonceres så endnu en. Fold sammen
Læs mere

New York. Disney vil producere tre nye Star Wars-film og en Star Wars-serie. Det oplyser Disney-chef Bob Iger, efter Disney torsdag fremlagde et skuffende regnskab.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der har deltaget i en telekonference med Bob Iger for analytikere og journalister.

Star Wars-serien vil være tilgængelig for Disneys streaming-kunder i 2019 ifølge AP.

Disney har tidligere haft succes med at vende tilbage til Star Wars-filmene.

Regnskabet for 2016 blev en del kønnere, da årets Star Wars film, "The Force Awakens", bidrog med 2,7 milliarder dollar til overskuddet.

Og Disney har brug for indtægtskilden. En falmende interesse for sportskanalen ESPN er en hovedpinerne for Walt Disney Co.-koncernen.

Det viser det kvartalsregnskab, som Disney fremlagde torsdag. Regnskabet viser en omsætning, der er lavere end forventet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Disney har problemer med afdelingen for kabel-tv herunder den kendte sportskanal ESPN og børnekanalen Disney Channel, der bløder abonnementer.

Omsætningen fra afdelingen var forventet at stige. I stedet faldt den marginalt.

Det skuffende resultat kastede et tab på Disney-aktiens værdi af sig. Ifølge Reuters lød faldet på tre point umiddelbart efter handlen blev sat i gang.

For kabel-tv-udbydere i USA er i hård konkurrence med streaming-tjenester såsom Netflix og HBO. Det har blandt andet forvandlet ESPN fra en pengemaskine for Disney til en desperat kamp for at holde vand.

/ritzau/