Direktør forlader kendt københavnerteater

Efter otte år på posten stopper direktøren på Nørrebro Teater, Kitte Wagner. Det er med »vemod«, at bestyrelsen tager afsked med hende.

»Det har ikke været en let beslutning, men det er den rigtige,« siger Kitte Wagner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nørrebro Teater i København skal have ny direktør. Det ligger fast, efter direktør Kitte Wagner har besluttet at forlade teatret, når hendes nuværende kontrakt udløber til juni næste år.

I en pressemeddelelse betegner Nørrebro Teater direktørens beslutning som ganske »udramatisk« og helt efter eget ønske.

»Det har ikke været en let beslutning, men det er den rigtige,« siger Kitte Wagner.

»Da jeg i sin tid overtog ledelsen på Nørrebro Teater, var det med en stor drøm om dels at skabe en ny teaterprofil i brandpunktet mellem stand-up og skuespil, dels at forynge og forandre publikumssammensætningen. Det var et omfattende projekt, men når jeg i dag ser på Nørrebro Teaters repertoire, teaterlaboratorium, nyligt overståede ombygning og de 70.000 publikummer, der årligt kommer her, så synes jeg, at det er lykkes. Og at det er et godt tidspunkt at overdrage teatret til nye kræfter,« uddyber hun.

Ifølge Pernille Backhausen, Nørrebro Teaters bestyrelsesformand, ville bestyrelsen gerne have beholdt Kitte Wagner.

»Kitte Wagner har bidraget til en gennemgribende modernisering af komediegenren i Danmark og cementeret Nørrebro Teaters profil som et moderne morskabs- og musikteater. Og hun har forstået publikum på en måde, der kan ses på teatrets belægningsprocent og publikumssammensætning. Det skylder vi hende en stor tak for,« siger hun.

»Samtidig med er det naturligvis med vemod, vi skal tage afsked med hende. Heldigvis er der endnu et stykke tid til det sker, for hun har meldt sin afgang på et tidspunkt, der giver os god tid til at finde hendes efterfølger,« lyder det fra bestyrelsesformanden.

Kitte Wagner blev direktør i 2006 og delte i starten posten med komikeren Jonathan Spang. Når hun forlader teatret næste år, skifter hun til en stilling som direktør på KBH+, der er AskovFondens arbejdsmarkedsindsats med fokus på unge og social bæredygtighed.