Din weekend i København: Copenhagen Pride, DM i ladcykel og byfest på Christianshavn

Der er masser af spændende og sjove begivenheder i København i weekenden med Copenhagen Pride parade, Opera i det fri, DM i ladcykel og kirkekoncert med Marie Carmen Koppel.

Copenhagen Pride Parade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kom med til Copenhagen Pride parade

Det er igen tid til høj musik og festklædte deltagere, når dette års Copenhagen Pride snor sig gennem Københavns gader i et væld af farver og glitterstøv,

Vilde dragkostumer danser gennem gaderne, og regnbueflag og glade mennesker ses overalt til denne årlige folkefest, som stiller skarpt på LGBT-rettigheder i ind- og udland.

Paraden består af åbne lastbiler, sættevogne, ladcykler og fodgængere, der i et roligt tempo tilbagelægger den 3,3 km lang rute.

Paraden starter kl. 13 ved Frederiksberg Rådhus, og bevæger sig ned ad Pile Allé, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade og Vester Voldgade, inden den når Rådhuspladsen, hvor der afsluttes med en kæmpe fest kl. 15.30.

Det er gratis at overvære paraden, og man kan støde til alle steder på ruten.

Læs hele programmet for Copenhagen Pride her.

Hvad: Copenhagen Pride Parade
Hvor: Fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen
Hvornår: 18. august kl. 13
Hvor meget: Gratis at overvære

Christianshavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Byfest på Christianshavn - tillykke med de 400 år

Christianshavn fylder 400 i år i weekenden. Det fejrer kvarteret med byfest, hvor der blandt andet vil være fællesbrunch ved langborde på Snorrebroen, klokkespil, korsang og koncerter. Der vil også være kridttegninger, kunsthåndværk plus et gigantisk loppemarked langs Overgaden Neden Vandet, hvor 80 stader sælger ud.

Debatter er der også plads til. Søndag kan man deltage - eller overvære - en debat med kommunalpolitikere, der blandt andet vil diskutere sociale forhold på Christianshavn og udviklingen af Nyholm. På et borgermøde vil planerne for Ørkenfortet desuden bliver debatteret.

Som en del af programmet vil der være filmvisning på Knippelsbro lørdag aften, hvilket betyder, at broen vil være hejst fra kl 21.30-23.30.

Læs mere om hele programmet her.

Hvad: Christianshavn fylder 400 år
Hvor: Rundt omkring på Christianshavn
Hvornår: 17. til 19. august 2018
Hvor meget: Gratis

Restaurant 108 på Strandgade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Spis middag på restaurant 108 og støt Copenhagen Pride

Nomas lillebror-restaurant, 108, teamer op med Copenhagen Pride og er officiel sponsor af kultur- og menneskerettighedsfestivalen i år. I den forbindelse tilbyder 108 en tre-retters menu til 395 kr. hvoraf 100 kr. ubeskåret går til den frivillige organisation, der står bag Copenhagen Pride.

Menuen kan bestilles fra 16. august under navnet »Copenhagen Pride-menu« og består af Courgetter med røgede æggeblommer, grillet vagtel med rødbeder og varme krydderier samt rabarber med kvædete-olie.

Menuen fås til og med september måned ud. Dog kan man kun bestille den søndag og torsdag ved booking enten kl. 17, kl. 17.15 eller kl. 17.30.

Køb billetter til »Copenhagen Pride-menu« her.

Hvad: Copenhagen Pride-menu
Hvor: Strandgade 108, 1401 København K
Hvornår: 16. august til 30. September 2018
Hvor meget: 395 kr.

Bernstorff Slot. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Opera i det fri ved Bernstorff Slot

For 13. år i træk kan du opleve den Kongelige Operas solister synge i det fri, når de turnerer rundt i landet.

Denne gang kan du opleve forestillingen »Figaros bryllup«, synge et kvad med »Trubaduren«, hoppe i blomsterkjole til »Summertime« og blive lidt nyforelsket med »La bohème«.

Se hele programmet for tunéen her.

Igennem de sidste 13 år har Det Kongelige Teater gæstet forskellige byer landet over med Opera i det fri. Denne sommer er ingen undtagelse og søndag 19. august kl. 15 kan sjællænderne glæde sig til at Opera i det fri gæster Bernstorff Slot ved Gentofte.

Der er gratis adgang, og der er plads til, at du kan tage hele familien med.

På Bernstorff Slot kan man bestille en picnic-kurv til to personer for 400 kr. Den indeholder en flaske vin og diverse tilbehør - bestil pr. mail på: info@bernstorffslot.dk

Hvad: Opera i det fri
Hvor: Bernstorff Slot, Gentofte
Hvornår: 19. august kl. 15
Hvor meget: Gratis

Marie Carmen Koppel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Marie Carmen Koppel kirkekoncerter 2018

På søndag kan du opleve gospel- og souldivaen Marie Carmen Koppel, når hun giver kirkekoncert i Egebæksvang Kirke sammen med pianisten Steen Rasmussen.

Til koncerten kan man både glæde sig til at høre gamle og nye gospel- og soulsange samt Koppels egne meget personlige sange fra albummet »Heal My Wounded Heart« (2014) og det nyeste album »Honestly« (2017), som bl.a. indeholder hendes egne sange og sange af Paul Simon, Bob Marley og Whitney Houston.

Læs mere om koncerten her.

Hvad: Marie Carmen Koppel kirkekoncerter 2018
Hvor: Egebæksvang Kirke, Strandvejen, Espergærde, Frederiksborg
Hvornår: 19. august kl. 15-18

Svajerløbet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

DM i ladcykel og filmvisning af Jørgen Leth

Det er ikke kun pride, der indtager gaderne på lørdag, hvor man for tiende år i træk kan opleve DM i ladcykel, også kaldet Svajerløbet.

Igen i år dyster over 100 deltagere mod hinanden på både tohjulede og trehjulede ladcykler, når startsskuddet lyder i Carlsberg Byen.

Svajerløbet er både sjovt at opleve for turister og københavnere samt cykelentusiaster fra hele verden. I løbet kan der stilles op i forskellige discipliner for både teams, kvinder, mænd, tohjulede ladcykler, trehjulede ladcykler og oldtimers (gamle Long Johns) - og det er stadig æren og håneretten, der dystes om.

Arrengementet er en hyldest til ladcyklen, men også en test af, hvilke ladcykler, der kører bedst og hurtigst - selv om det alt andet lige handler en hel del om, hvem der træder i pedalerne.

Oprindeligt stammer Svajerløbet helt tilbage fra 1940erne og 1950erne, hvor det var en stor begivenhed. Her kørte cykelbude (svajerne) et hæsblæsende løb og kæmpede om håneretten og æren. Efter en pause på godt 50 år vendte Svajerløbet tilbage til de københavnske gader i 2009.

I anledning af ti-årsjubilæet tages der aftenen før Svajerløbet hul på løjerne, når Jørgen Leths ikoniske cykelfilm »En Forårsdag i Helvede fra 1977« om Paris-Robouxløbet vises under åben himmel i Carlsberg Byen.

Læs mere om Svajerløbet her.

Hvad: DM i ladcykel - Svajerløbet
Hvor: Carlsberg Byen, Boble Pladsen, Pasteursvej 10, Kbh V
Hvornår: 18. august kl. 12-17. (indskrivning til at deltage i løbet: kl.11-12)
Hvor meget: Alle kan deltage i både filmforevisning og Svajerløb.