Din uge i København: C.V. Jørgensen, designmarked og filmnørderi

Ugen byder på masser af spændende begivenheder som koncert med C.V. Jørgensen, filmnørderi i Cinemateket og bæredygtigt designmarked i Nordhavn. AOK guider til din uge i København.

Foto: Iris

C.V. Jørgensen i Tivoli

C.V. Jørgensen er på turné for første gang i otte år, og fredag 14. september lægger han vejen forbi Plænen i Tivoli.

Den store danske sangskriver har sommeren igennem kunnet opleves på festivaler som bl.a. Tinderbox og Roskilde Festival, hvor han har høstet pæne anmeldelser for sit comeback, og på trods af, at C.V. Jørgensen ikke har udgivet et album siden 2002, er han stadig et hit hos såvel unge som ældre fans.

Fredag aften er der således lagt op til folkefest i Tivoli, når den 68-årige musiker går på scenen.

For at få adgang til koncerten skal man betale entre ved Tivolis indgang.

Hvad: C.V. Jørgensen
Hvor: Plænen, Tivoli
Hvornår: Fredag 14. september kl. 22

Foto: PR.

Filmnørdernes Hjørne om Batman og galskab

Tirsdag 11. september kan du hygge sig i selskab med filmnørderne Casper Christensen og Jesper Laursen fra podcasten »Filmnørdens Hjørne«, når Cinemateket, som en del af filmfestivalen »Don't Fear the Weird 2018«, inviterer dem til at komme og fortælle om filmen »The Dark Knight« fra 2008, der er en del af Christophers Nolans Batman-trilogi, og dens hovedpersoner.

På 45 minutter vil de snakke om karaktererne i filmen og bl.a. sætte spørgsmålstegn ved, hvem der egentlig er mest skør - den kappeklædte helt, der tror, han kan redde verden, eller den rablende superskurk i klovnekostume, der tror, han kan styrte den i grus?

Filmen blev især kendt efter, at Heart Ledger, der spiller Jokeren i filmen, døde af en overdosis, kun 28 år gammel, få måneder før premieren. Rygtet siger, at rollen som Jokeren var med til at føre Heath Ledger ud i angst og depression, der kan have været årsagen til hans overdosis.

Hvad: The Dark Knight - Batman og galskab / Don’t Fear the Weird 2018
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Hvornår: 11. september kl. 20.15-23.30
Hvor meget: 95 kr. køb billet her.

Foto: Iris.

Særrundvisning i det gådefulde Rundetaarn

Som en del af programmet til årets Golden Days-festival, der indtog København i fredags og to uger frem, kan du besøge Rundetaarn og deltage i en særrundvisning.

Her bliver der sat fokus på alle de betydninger, historier og gåder, tårnet er blevet tildelt gennem årene.

Temaet for årets Golden Days-festival er i år »Historiens B-sider«. Altså de historier, der ikke er bliver fortalt, så der er gode muligheder for at få ny viden om en af Københavns ældste bygninger på denne særrundvisning.

Læs mere her.

Hvad: Særudstilling i Rundetaarn
Hvor: Købmagergade 52A, 1150 Copenhagen
Hvornår: 13. September kl. 20 og 20. September kl. 20
Hvor meget: 75 kr. Køb billet her.

Foto: PR.

Veras lopper slippes løs under Buen

Så er der loppefest igen, når Veras Market flytter ind under Bispebuen på søndag. Her kan man loppe løs mellem 70 stande eller bytte tøj fra gemmerne til “nyt” via Veras byttekoncept.

Hvis man ikke kender til konceptet, kan man læse mere om det her.

Veras byttekoncept er bestemt ikke nyt. Det opstod i 2016, da Rebecca Vera åbnede butikken Veras. Det er dog noget nyt, at du kan benytte dig af tøjbyttekoncept til markedet under buen.

Sådan foregår byttekonceptet på Veras Market:

  • Fra den gule container veksler du dit gamle tøj til point, som du kan shoppe nye genbrugssager for.
  • Alle kan benytte sig af Veras cirkulære og bæredygtige genbrugskoncept - helt uden medlemskab.
  • Point kan bruges til at shoppe nyt i Veras stand på marked eller i Veras butikker i Studiestræde 29, Kbh samt Pogestræde 22, Odense C.
  • Der tages kun imod tøj til kvinder
  • Medlemmer kan veksle gratis og får 10 procent rabat på alt.

Hvad: Veras Market
Hvor: Bispeengen 12, Frederiksberg
Hvornår: 16. september kl. 10

Bæredygtigt designmarked i Nordhavn

I weekenden afholdes der designmarked i Århusgadekvarteret i Nordhavn. Her bliver de rå nybyggede lokaler i området omdannet til et stort indendørs marked for bæredygtigt design, koncepter og livsstil, hvor du bl.a. kan shoppe interiør, møbler, tøj, vintage, smykker og meget mere.

Blandt de sælgende finder man både mindre brands, upcomming designere samt etablerede fra området, som butikken YUME - Sustainable Design, plantebutikken Plant København og Aarstiderne

Tanken bag markedet er at sætte fokus på bæredygtighed, derfor har alle de sælgende på markedet et bæredygtigt koncept, eller sælger bæredygtige produkter.

Hvis sulten skulle melde sig undervejs, kan man besøge streetfood-markedet Københavns Mad & Marked. Det er udendørs og er åbent for alle områdets besøgende samt beboere.

Læs mere her.

Hvad: Bæredygtigt designmarked
Hvor: Århusgadekvarteret, Århusgade 120, 2150 Copenhagen
Hvornår: 15. Og 16. September kl. 10-16
Hvor meget: Gratis for alle besøgende

Benny Andersen, dansk forfatter, komponist og musiker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares.

Morgensang med Benny Andersen

På Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade har man tradition for at begynde onsdage med morgensang - af og til med aktuelle temaer eller hyldester til særlige musikere. I denne uge hyldes Benny Andersen, og det er derfor udelukkende sange skrevet af den nyligt afdøde danske digter, der synges.

Da morgenarrangementet kun varer en halv time, er der næppe tid til at synge sig igennem alle Benny Andersens tekster, så arrangørerne har udvalgt følgende: »Barndommens land«, »Aftentur med Rosalina«, »Bjørnen vågner«, »Udsigt i kikkert«, »Svantes svanesang« og »Go’ nu nat«.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne. I gennemsnit deltager 150 sangglade københavnere, når Hovedbiblioteket inviterer til morgensang.

Hvad: Morgensang
Hvor: Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, København K
Hvornår: Onsdag 12. september kl. 8.30-9