Dialogens mester hudfletter mediebranchen

"The Newsroom" har premiere i aften på amerikansk tv. Bag serien står en af tidens bedste manuskriptforfattere.

Jeff Daniels spiller ankermanden Will McAvoy i "The Newsroom", mens Emily Mortimer er hans producer MacJenzie McHale. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kendt for at gå bag kulisserne i såvel den politiske som sportens verden. 

Og nu er turen så kommet til mediebranchen.

I aften - dansk tid mandag morgen kl. 04 - er der amerikansk premiere på Aaron Sorkins HBO-serie "The Newsroom".

Den 51-årige amerikanske manuskriptforfatter er hjernen bag tv-serier som "The West Wing" (der på dansk hedder "Præsidentens mænd" og blev sendt på DR2), "Sports Nights" samt "Studio 60 on Sunset Strip".

Men også inden for spillefilm, er Sorkin i eliten, når det kommer til kunsten at skære et manuskript. Sidste år modtog han da også en Oscar for manuskriptet til filmen "The Social Network" om Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg.

For nylig kom det frem, at Aaron Sorkin skal skrive manuskriptet til filmen om Apples grundlægger Steve Jobs, baseret på Walther Isaacsons biografi.

I "The Newsroom" følger vi den populære, men tilsyneladende fuldstændig holdningsløse nyhedsvært Will McAvoy, spillet af Jeff Daniels.

Flere amerikanske kommentatorer har allerede gisnet om, at tv-værten er skåret over den virkelige talkshowvært Jay Leno, fordi han aldrig fornærmer nogen.

Men allerede i det 75 minutter lange første afsnit med titlen "We Just Decided To" får Will McAvoy ifølge beskrivelserne i de amerikanske medier, nok.

Han bliver sendt på tvungen ferie efter en nedsmeltning for åben skærm, hvor han udbasunerer sin holdning til tingenes tilstand.

Han beslutter at afsløre løgnene og stille de ansvarlige til ansvar. Det er ikke populært blandt cheferne på nyhedsmediet.

Aaron Sorkin er især kendt for sine eminente dialoger og har en stor del af æren for, at TV-serier som genre de seneste år har fået stor anseelse som kultur på linje med litteratur og spillefilm. 

Udover Jeff Daniels spiller blandt andre Emily Mortimer, Thomas Sadoski, John Gallagher Jr., Olivia Munn og Sam Waterstone med i "The Newsroom".

Til efteråret får "The newsroom" dansk TV-premiere på Canal+.

Se traileren for tv-serien her: