DF: Slet ikke nok at skære DR med 12,5 procent

DR har udviklet sig til at være en trussel mod demokratiet, mener Morten Messerschmidt, mens partifælle og medieordfører Morten Marinus synes, at regeringens lækkede udspil er uambitiøst.

Morten Messerschmidt mener, at DR er blevet en trussel mod demokratiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Regeringen lægger i et lækket aftaleudspil i forbindelse med skatteforhandlingerne op til at beskære DR med 12,5 procent. Derudover skal licensen afskaffes. DR skal i stedet finansieres over skatten. Det skriver Politiken.

Men Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, mener slet ikke, at 12,5 procent er nok.

»Det er en god idé at afskaffe licensen og få DR finansieret over skatten, men størrelsen på besparelsen er ikke tilfredsstillende. Jeg håber meget, at Dansk Folkeparti kan forhandle sig frem til mere. Vores ambitionsniveau er stadig, at DR bliver beskåret med 25 procent,« siger Morten Marinus.

Hvis forhandlingerne alligevel skulle ende med, at man beslutter at beskære DR med 12,5 procent, ser Morten Marinus stadig gode muligheder for, at public service-mediehuset kan blive ramt af yderligere besparelser i forbindelse med forhandlingerne om det kommende medieforlig.

»Under medieforhandlingerne, som vi går i gang med i begyndelsen af det nye år, kan man beslutte at flytte mere ud af og væk fra DR,« siger Morten Marinus og påpeger, at regeringens udspil i hans øjne er uambitiøst.

»Da Bertel Haarder var kulturminister, fik vi indtryk af, at han havde et forslag i skuffen, der dikterede, at DR skulle beskæres med fire procent hvert år i en fire år lang periode. I lyset af det regner jeg med, at de 12,5 procent er et oplæg til forhandling, og at regeringen er villig til at gå højere op,« siger Morten Marinus.

Partifællen Morten Messerschmidt har adskillige gange tordnet mod DR. Han ønsker ikke at forholde sig til det konkrete udspil fra regeringen.

»Jeg kan kun sige: Jo mere, des bedre. DR skal begrænses mest muligt, for DR har i mine øjne udviklet sig til at være en demokratisk trussel,« siger Morten Messerschmidt og uddyber:

»DR synes i sine afvejninger af ét og alt at have en politisk slagside og giver derfor befolkningen et fuldstændigt skævt billede af, hvad der er neutralt, og hvad der ikke er. Det er nærmest ligegyldigt, hvilke temaer der er tale om – det kan være serier som »Borgen« og »Herrens veje« eller nyhedsdækningen – så vælger man i DR et kulturradikalt tilsnit. Derfor tjener DR ikke demokratiet, DR tjener de kulturradikale og venstrefløjen, og det tror jeg efterhånden, at mange ligesom mig er ret trætte af at blive tvunget til at finansiere,« siger Morten Messerschmidt.