Det store sønderjyske kaffebord

Årets revy i Sønderborg er underholdende

På hat med revyen: Hele holdet i Sønderborg Sommerrevy. Fra venstre: Rasmus Krogsgaard, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort, Leif Maibom og Jeanne Boel. Foto: Stefan Kragh/ Leif Møller. Fold sammen
Læs mere

Ikke én Inger Støjberg. Hele fem! Så mange skal der til for at være til stede med skrappe meninger både her og der, mener de åbnebart i Sønderborg Sommerrevy, hvor integrationsministeren pludselig er spaltet i et af revyens bedste og mest elegant eksekverede numre.

Støjberg er forlængst udnævnt til revyerne yndlingsoffer. Men her er hun ikke så iskoldt afsvasket som andre steder, skønt Rikke Buch Bendtsen som Inger nummer ét er rigeligt sval endda.

Og sådan er der så meget i revyen i Sønderborg: rigtigt ondskabsfuld bliver den aldrig, og satiren slår nærmest bare smut med halen for at vise, at den er der. For eksempel i et sjovt nummer med en flok skrækslagne, nyankomne københavnersnuder, tvangsudflyttet til provinsen fra Slotsholmen.

Til gengæld er der så meget andet på spil i årets revy. Den bevæger sig lækkert over scenen, for koreograf Peter Friis har sørget for trinene og instruktøren Jeanne Boel for fart og tempo. De kommer ikke sovende til det i Sønderborg, og publikum får heller ikke lov til at falde i søvn. Den er tillige musikalsk som bare pokker, for kapelmester Tomas Pakula har skrevet den ene iørefaldende komposition efter den anden. Ren harmoni!

Egentlige topnumre har den næppe - revykongen Leif Maibom har skrevet det meste selv, intet nyt hvad det angår - og et par indslag kunne have været sløjfet uden at nogen burde gå grædende hjem. Grænsesøgende kan man altså heller ikke kalde den, skønt man kan kigge over til Tyskland. Men til gengæld er den underholdende i det meste af det, den finder på. Og det garvede hold på scenen demonstrerer, at de kan sammen - og hver for sig.

Op i næste klasse

Lad os starte med damerne. Rikke Buch Bendtsen, allerede nævnt, får slået grundigt fast, at hun både kan synge og danse i et flot nummer som pigen med kropumulige naboer. Hun rykker op i næste klasse.

Og djærve Jeanne Boel går forbilledligt til hånde - villigt til alt forefaldende - mens alerte Rasmus Krogsgaard har et indtagende nummer som ham, der forelsker sig i pigen fra Skat. Tekst og musik: Krogsgaard selv. Altid elegante, sympatiske og skarpe Karsten Jansfort kunne revyen godt have undt lidt mere at rive i - et ikke så originalt tryllenummer er ligesom ikke nok

Så går det bedre for ankermanden Leif Maibom selv, der tager kegler med et af sine specialer i et skægt nummer som præsten, der har kigget for dybt i altervinen. Sckideschkægt! Vi kommer naturligvis heller ikke uden om hans faste figur Thorleif, mest en undskyldning for at fyre brandere af, men i denne omgang næsten indtagende.

I det hele taget er det en professionelt afleveret revy med bastant charme, varme og det blink i øjet, revyen ikke rigtig kan klare sig uden. Det store sønderjyske kaffebord, med andre ord. Ingen går sultne i seng.

Hvad: Sønderborg Sommerrevy 2016. Hvem: Tekster bl.a. Leif Maibom, Jeanne Boel, Søren Anker Madsen m.fl. Iscenesættelse: Jeanne Boel. Scenografi: Gitte Geertsen. Hvor: Teatersalen, Hotel Comwell, Sønderborg. Til 23. juli.