Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
1. april 2014 lavede Google Maps et jobopslag, hvor de efterspurgte medarbejdere med samme profil som en såkaldt »Pokémon Master« (en der er god til at fange fantasifigurer i Pokémon-universet, red.).
Som rekrutteringsredskab opfordrede internetgiganten interesserede ansøgere til at bruge Gooogle Maps til at finde og fange så mange virtuelle Pokémons som muligt.
I bunden af opslaget blev aprilsnaren afsløret, men hos spilvirksomheden Niantic, blev man nysgerrig, og to år senere har de gjort jagten til virkelighed.
Pokémon Go, som den nye app hedder, får ved hjælp af et smartphone-kamera og teknologien »augmented reality« de små fantasidyr til at dukke op i virkeligheden omkring spilleren.
Appen er endnu kun udgivet i USA, Australien, New Zealand og Tyskland, men ad omveje er det også muligt at downloade spillet til smartphones i resten af Europa og Asien.
Det har ifølge den britiske avis »The Independent« gjort »Pokémon Go« til en mere eftersøgt vending end ordet »porn« på Google – og dermed det mest søgte i verden. Ifølge avisen har Pokémon Go i øjeblikket også flere daglige brugere end både Twitter og Tinder.
Pokémon Go har været årsag til en lang række brækkede ribben, buler og forstuvede ankler, men spillet har også fået både børn og voksne til at forlade sofaen og gennemtrawle veje og parker – godt nok stadig med øjnene klinet til skærmen. Ifølge Facebooksiden »Pokémon Go – København« kan man eksempelvis fange op mod 30 Pokémons på en tur rundt i Fælledparken.
På lørdag starter en fællesjagt på Pokémons fra Rådhuspladsen. På Facebook har knap 8.000 personer vist interesse for at deltage.