Det skrev vi om Ghita Nørby 7

Læs mere
Fold sammen

Det skrev vi om Ghita Nørby

Ghita og mændene. Det er ikke kun i filmens verden, Ghita har været omgivet af mange mænd. Også i privaten har hun været yderst eftertragtet, og en række mænd har været forbi i den danske divas liv.

Hun har været gift hele fire gange og haft flere længere forhold udover det. De fleste af forholdene har ikke varet synderligt længe, og det er ikke, fordi hun ikke vil det: »Jeg er ikke bange for tanken: To mennesker sammen - jeg ved bare ikke, hvordan det skal leves og lykkes«, har hun udtalt til BT i 1985.

Som helt ung bliver hun gift med arkitekten Mogens Garth-Grüner, men ikke lang tid efter skiftes han ud med skuespilleren Henrik Wiehe. Et par år efter, i 1963, bliver hun dog gift med den dansk-italienske charmør Dario Campeotto, som hun flytter til Italien og fik sønnen Giacomo med. De bliver skilt i 1969, og året efter bliver hun gift med kollega Jørgen Reenberg. Det ægteskab varer i fem år, hvorefter hun i en kort overgang danner par med en anden kollega; Henning Jensen, dernæst mangemillionæren Svend Bergsø og så skuespilleren Jesper Christensen. Endeligt finder hun sammen med kapelmesteren Svenn Skipper, som hun bliver gift med i 1984. Og skilt fra i 2011. De har siden fundet sammen som kærester igen.

BT, den 5. januar 1985.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.