Det skrev vi om Ghita Nørby

Søndag fylder dansk film og teaters førstedame Ghita Nørby 80 år. Tag med på et historisk tilbageblik og læs, hvad Berlingske og BT skrev om skuespillerinden. Vi begynder i 1957.

Læs mere
Fold sammen

Det skrev vi om Ghita Nørby

I dag fylder dansk teaters førstedame Ghita Nørby 80 år. I de fleste af de 80 år har hun optrådt på de skrå brædder, tv-skærme og biograflærreder overalt i Danmark.

En af landets største skuespillerinder gennem tiden startede sin karriere med optaget på Det Kongelige Teaters Elevskole i 1954 og fik hurtigt herefter roller i teater, tv og film. Det store folkelige gennembrud kom først i 1960 i filmen »Baronessen fra Benzintanken.« Siden da er Ghita Nørbys karriere kun vokset både i længde og bredde, og den dag i dag er hun stadig stor i den danske filmverden.

Vi har været på jagt i Berlingske arkiver og fundet 11 artikler om den folkekære skuespiller, som du kan se på de følgende sider - præcis som de så ud i avisen - på det slidte gulnede papir.

Om det Berlingske Arkiv

Skal du skrive en bog? Lave historisk research? Se her hvordan du får adgang til Berlingskes unikke samling af avisudklip fra 1930 til 1989 og slip for at gennemgå kilometervis af mikrofilm. Arkivet indeholder omkring 70.000 kuverter. En meget stor samling med materiale om utallige personer - politikere, embedsmænd, skuespillere, musikere, forskere, forbrydere og så videre. Tilsvarende har vi samlinger af udklip om et emne eller begivenhed. Læs mere her.

Giv en avisforside i fødselsdagsgave.

Få en digital højopløst kopi til for eksempel plakat. Læs mere her.