Det sker i aften til live-sex-forestilling

I aften finder den meget omtalte kunstudstilling "Blottet for skam" sted på Galleri Kunstcentrum nær Silkeborg. Her kan du læse, præcis hvad publikum kan opleve.

Opmærksomheden om aftenens "forestilling" på Centrum Kunstgalleri i Silkeborg er enorm. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der venter en oplevelse udover den sædvanlige, hvis man har købt billet til udstillingen "Blottet for skam", som i aften løber af stablen på Galleri Kunstcentrum nær Silkeborg.

Her vil man nemlig for første gang nogensinde i Danmark kunne opleve mennesker have sex - ikke på en TV-skærm, på et maleri, et fotografi eller anden kunstinstallation. Galleri Kunstcentrum byder på ganske ægte live-sex foran det fremmødte publikum.

Fem mennesker har sex

Nærmere bestemt kan man opleve fem mennesker have sex. To heteroseksuelle par, som er pornoskuespillere, og en kvinde, der vil onanere alene.

Derudover vil man på stueetagen kunne tegne efter nøgne croquis-modeller, hvoraf eneste mand er Emil Thorup, der er vært på DR's "Sexministeriet". Croquis-modellerne kan opleves i 11 afskærmede båse, hvor publikum opfordres til at gribe pennen og tegne efter modellerne.

Protester foran galleri

Live-sex eventen har fået meget omtale og kritik, og flere har meldt deres ankomst foran Galleri Kunstcentrum for at ytre deres vrede mod begivenheden. Deriblandt Indre Mission og den kristne samfundsdebatør, Moses Hansen, der ofte møder op for at protestere til sexmesser og lignende.

Derudover forventes det, at en række kunstnere, der tidligere har udstillet på Galleri Kunstcentrum, vil demonstrere i aften inden udstillingen. Det skriver Politiken.