Det rene dusin

Tirsdag blev DRs relancerede kor holdt over dåben. De nye sangere er valgt ud mellem over hundrede ansøgere og gjorde en kæmpe forskel. Men hvor var det dog alvorligt alt sammen ...

Først en skyhøj stemme. Alle kigger til venstre - op på DR Vokalensemblets dameside. Sikke den sopran lyder som en dreng.

I næste øjeblik stiger en bas op fra dybet. Alle kigger til venstre. Mage til kældersvend findes ikke mange steder i verden ...

DR Vokalensemblet er kommet på benene. Efter et par sæsoner i stormvejr kunne de 18 sangere tirsdag fylde Glyptotekets smukke søjlehal til sidste sæde. Ti af medlemmerne er gengangere fra det gamle radiokor, resten har konkurreret sig ind på velvoksne vilkår.

Resultatet er storslået. Det kunne allerede ses på publikums ansigter. Samtlige kendisser i dansk korsang sad og nikkende anerkendende den aften. Og det kunne høres af enhver menig museumsgæst.

Tag bare de kølige klange i Poulencs franske sange: »Vore frosne fødder / samler store klumper sne / og med hårde ord angriber vi / den stædige vinter«. Og ved lyden af Arvo Pärts musik til Johannes-evangeliet turde man knap nok trække vejret - så klart skærer damerne igennem luften, så smukt lægger de nye herrer sig nede i afgrunden, så sikkert synger de fra hver deres hjørne.

Okay, okay. Meget skæg var der ikke i snadden. Korets gæstedirigent er Stephen Layton og alvorsmand. Ikke engang som ekstranummer fik man talekor, sange på frisprog eller bare en bette spiritual.

Men hvor er det nye kor alligevel god underholdning. DR har fået et kor i verdensklasse. Højere, dybere, skarpere end nogensinde.

Debutkoncert med DR Vokalensemblet. Dir.: Stephen Layton. Musik af Poulenc, Pärt,, Nystedt og Messiaen. Glyptoteket, tirsdag. Udsnit af programmet synges igen efter torsdagskoncerten i aften. Tirsdagskoncerten genudsendes delvist lørdag kl. 18 på P2.