Det må du se på blasfemiudstillingen i Viborg

Der er ingen Muhammedtegninger, men værker af bl. a. Emil Nolde, Wilhelm Freddie og ældre kunstnere på udstillingen »BILLEDSTORM. Blasfemi i kunsten fra reformationen til i dag«, der åbner på Skovgaard Museet 30. september. Her er nogle af dem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forleden kom det frem, at danmarkshistoriens mest omdiskuterede billeder, Muhammed-tegningerne, ikke bliver vist, når udstillingen »BILLEDSTORM. Blasfemi i kunsten fra reformationen til i dag« åbner på Skovgaard Museet i Viborg 30. september. Heller ikke selv om udstillingen gerne vil stille skarpt på, hvordan køn, fremmedhed og blasfemi kan provokere, skabe misforståelser og blive censureret.

Muhammed-tegningerne ville ifølge museumsleder Anne-Mette Villumsen skygge for den nuancerede fremstilling af blasfemisk kunst, som udstillingen repræsenterer.

Her er nogle af de billeder, der har fået lov til at komme med på udstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem Skovgaard Museet i Viborg, Kvindemuseet i Aarhus og Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Billedteksterne er fra de involverede museer.