Det må du ikke gå glip af på Northside

Nick Cave er blandt de optrædende, som musikredaktør Lars Rix anbefaler, at Northside-gæster ikke går glip af. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN WINTER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Northside præsenterer i år et meget stærkt program med mange gode navne. Her er dem, du ikke må gå glip af.

Daughter, fredag kl. 16, Rød Scene: London-baserede Daughter har efter masser af britisk hype og kontrakt med pladeselskabet 4AD fået lidt af et gennembrud i år med debutalbummet »If You Leave«. Trioen er blevet sammenlignet med The xx, men bandet er nu mest deres egne med forsanger Elena Tonras vokal som kendetegn.

Phoenix, fredag kl. 19.45, Blå Scene: Den franske gruppe Phoenix er popmusik af den helt rette hippe dansable slags og bandet har da også samarbejdet med landsmænd som Daft Punk og Air. Phoenix har ikke spillet i Danmark siden 2009, men nu er de her med nyt materiale fra det seneste album »Bankrupt!«.

The Knife, fredag kl. 22.45, Blå Scene: Den svenske duo The Knife skabte virkelig debat da de senest gav en kontroversiel koncert i København. Den svenske duo havde sat sig for at vende op og ned på konventionerne omkring koncertoplevelsen ved brug af rytmeboks og dansere.

Alt-J,lørdag kl. 17.15, Blå Scene: Alt-J vandt sidste år helt fortjent den prestigefyldte Mercury Prize foran navne som Django Django og Ben Howard og de fire drenge fra Cambridge har da også ramt den helt rette musikalske åre med debut’en »An Awesome Wave«.

Nick Cave & The Bad Seeds, lørdag kl. 21.15, Grøn Scene: Årets absolutte hovednavn på den aarhusianske festival og et navn man må se efter med misundelse fra Roskilde-lejren. Nick Cave & The Bad Seeds udgav tidligere i år albummet »Push The Sky Away«, som af flere anmeldere blev betegnet som et af Caves bedste nogensinde.

Band of Horses, søndag kl. 19.30, Grøn Scene: En genganger fra Northside 2011. Band of Horses har efterhånden været en kritikerdarling i nogle år og Ben Bridwell har stadig en af de bedste nyere rockstemmer. Deres seneste album »Mirage Rock« har ikke nået helt de samme højder som forgængerne, men de er stadig et »must see« på festivalen.

Portishead, søndag kl. 22.15, Grøn Scene: Bandet fra byen af samme navn har været et fyrtårn på den britiske musikscene gennem mere end 20 år. I 90erne udgav de albummet »Dummy«, der af mange betegnes et af de bedste album fra det årti og var spydspids for genren trip hop. Northsides sidste koncert søndag aften kan kun blive en stor oplevelse.

LIKE US? Vi serverer dagligt kulturnyt på facebook.com/berlingskekultur