Det Kongelige Teater skal have ny skuespilchef

Emmet Feigenberg fratræder efter syv år sin stilling som skuespilchef på Det Kongelige Teater.

Sceneinstruktør Emmet Feigenberg fratræder sin stilling som skuespilschef på Det Kongelige Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Skuespilchef Emmet Feigenberg fratræder sin stilling som skuespilschef ved udgangen af denne sæson. Fratrædelsen sker »efter gensidig overenskomst«, skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

»Emmet Feigenberg har ydet en helt afgørende indsats i forhold til at få etableret Skuespilhuset som en central kulturel destination på den danske teaterscene. Efter næsten syv år på posten er der nu brug for nye kræfter til at udvikle profilen yderligere,« siger teaterchef Morten Hesseldahl.

Emmet Feigenberg udtaler:

»Jeg har været stolt over de fornemme resultater, jeg sammen med medarbejdere og skuespillere har opnået gennem de snart syv år, jeg har haft fornøjelsen af at stå i spidsen for Det Kongelige Teaters skuespil. Nu glæder jeg mig til i højere grad at kunne hellige mig arbejdet som instruktør.«

Stillingen som skuespilchef vil ifølge Det Kongelige Teater blive slået op snarest muligt.

Emmet Feigenberg været skuespilchef for Det Kongelige Teater i syv år. I løbet af disse har han blandt andet igangsat i teatereksperimenter målrettet det yngre publikum, som for eksempel den intimscenen »Det Røde Rum«. Emmet Feigenberg har også instrueret teaterstykker på Det Kongelige Teater, inden han tiltrådte stillingen som skuespilchef i 2008.