Det kan du glæde dig til i København i 2017

Fra en skibakke på toppen af forbrændingsanlægget på Refshaleøen til en ny svømmehal på Frederiksberg. I 2017 står en række byggerier og anlægsarbejder i hovedstaden klar til glæde for københavnere og turister. Her er 15 af dem.

I 2017 kan du blandt andet se frem til en bystrand på Islands Brygge, der efter forventning åbner i sommeren 2017. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amager Bakke

Når det nye forbrændingsanlæg på Refshaleøen, ARC, er klar til brug, er det med en skibakke, klatrevæg, løbestier, udsigtsplatform, café og store grønne områder på taget. Skibakken bliver med både sorte, blå og grønne pister og koster penge at bruge. At slentre eller løbe en tur mellem stammer og træer i den grønne del af det skrånende tag er gratis. Det er planen, at man skal kunne besøge Amager Bakke – også på ski – hele året.

Forventet åbningsdato: Ultimo 2017

Illustration: BIG Fold sammen
Læs mere

Experimentarium

Når science-centret Experimentarium genåbner i Tuborg Havn efter en midlertidig placering på Papirøen, er det med to ekstra etager, så det nu breder sig over 11.500 kvadratmeter, 16 nye interaktive udstillinger samt verdens første interaktive biograf baseret på bevægelsessensorer. Derudover har bygningen fået en tagterrasse, som bl.a. skal bruges til aktiviteter under åben himmel.

Forventet åbningsdato: 26. januar

Foto: Experimentarium Fold sammen
Læs mere

Westmarket

Den tidligere shoppingarkade Toves Galleri, som længe har ligget som en ubesøgt kirkegård mellem Vesterbrogade og Matthæusgade på Vesterbro, åbner i det nye år som madmarked. 62 specialbutikker, cafeer, pop-up-restauranter og vandingshuller vil der være i de renoverede bygninger, bl.a. Curry Nation, Malbeck Vinbar, Smag og The Coffee Studio. Ud over butikker og spisesteder vil der efter planen blive afholdt – ude som inde – koncerter og forskellige øvrige events.

Forventet åbningsdato: 26. januar

Illustration: PR Fold sammen
Læs mere

Tivolihjørnet

Bygningen på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade, der tidligere husede bl.a. Hard Rock Café, blev i starten af i år revet ned, og ombygningen af det såkaldte Tivolihjørnet er pt. i fuld gang. Når det til sommer står klar, vil det ud over en udbygning af Hotel Nimb være med et madmarked. Markedet bliver af typen med spisesteder, bl.a. KUL, bornholmske Kadeau, Kiin Kiin, Kung Fu og Cock’s & Cows. Indgangen bliver fra gaden, så entrébillet til Tivoli er ikke nødvendig for at besøge madmarkedet.

Forventet åbningsdato: august 2017

Foto: Pei Cobb Freed & Partners Architects Fold sammen
Læs mere

Bystrand

I den sydlige ende af Islands Brygge skyder tårne og rækkehuse i øjeblikket og de næste år frem som paddehatte. Det er dog ikke boligblokke det hele – mellem bygningerne bliver der anlagt en cirka 275 meter lang kunstig vig, der leder vand fra Københavns Havn ind mellem husene. For beboerne i rækkehusene betyder det første parket til vigudsigt – for alle andre bliver der mulighed for at ligge på stranden midt i byen, for på den nordlige del af vigen anlægges der en sandstrand.

Forventet åbningsdato: sommeren 2017

havnevigen Fold sammen
Læs mere

Flintholm Svømmehal

Fra foråret 2017 kan man vælge mellem to svømmehaller på Frederiksberg, den gamle på Helgesvej og en helt ny på Bernhard Bangs Allé midt mellem metrostationerne Lindevang og Flintholm. Svømmehallen, som har fået navnet Flintholm Svømmehal, bliver i seks etager med en hal med et 25 meter bassin med otte baner, badeland med tre bassiner, en well­ness-afdeling samt café og idrætshal.

Forventet åbningsdato: maj 2017

Foto: 3xSkak Fold sammen
Læs mere

Kronen Vanløse

Befolkningen i Vanløse forventes i løbet af de næste par år at stige med 15 til 20 procent, så kundegrundlaget skulle som udgangspunkt være på plads til det såkaldte Kronen Vanløse, et shoppingcenter på 59.000 kvadratmeter og med 75 butikker samt restauranter, caféer og en stor tagterrasse. Shoppingcentret kommer til at ligge lige ved metrostationen.

Forventet åbningsdato: oktober 2017

Foto: Sangberg Architects Fold sammen
Læs mere

Royal Arena

Københavns nye multiarena i Ørestad har været undervejs i mere end fem år, men er nu klar til at huse de forventede 60-80 musik- og sportsarrangementer årligt. Arenaen breder sig over 35.000 kvadratmeter etagemeter og har plads til op til 16.000 tilskuere ved koncerter. Blandt de allerede annoncerede navne og arrangementer er Bruno Mars, Rod Stewart, musicalen »We Will Rock You« og EM i svømning 2017. Første navn er Metallica, som åbner arenaballet 3. februar og følger op med koncerter 5., 7. og 9. februar.

Forventet åbningsdato: 3. februar

Foto: 3xN Fold sammen
Læs mere

Enigma. Museum for post, tele & kommunikation

Der har været postmuseum – og senere også telemuseum – i Danmark off and on siden 1913, senest i Købmagergade, hvor man siden 1998 har kunnet blive klogere på Danmarks posthistorie. Museet lukkede med udgangen af 2015 – men i starten af 2017 genåbner (første fase) af museet i det gamle postkontor på hjørnet af Øster Allé og Blegdamsvej. Det får navnet Enigma Museum for post, tele & kommunikation og vil bl.a. være udstyret med en café, der drives i samarbejde med Meyer.

Forventet åbningsdato: 6. januar

Axel Towers

Siden 2012 har der været først et gigantisk hul, derefter byggerod på Axeltorv, mens etage på etage rejste sig på »Scala-dåserne«. Åbningsdatoen blev år for år rykket, men nu skulle den være god nok – i 2017 kan københavnere og turister bl.a. købe smykker i Klarlund, drikke kaffe hos Starbucks eller gå amok i chokolade hos Peter Beier, alt sammen i bunden af Axel Towers. Hovedparten af resten af arealet i de fem tårne bliver fremtidigt domicil for advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.

Forventet åbningsdato: foråret 2017

Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Opholdstrappe på Islands Brygge

Når solen bager, og asfalten koger, er et af de mest populære steder i København at søge hen Islands Brygge, hvor to havnebade, en kommende bystrand og en træmole langs en stor del af kajkanten er det oplagte sted til en svalende dukkert i havnen. Fra næste sommer får Bryggen endnu et trækplaster – ved siden af havnebadet etableres der en knap 60 meter lang og fem meter bred trætrappe. Nederste del af trappen placeres så tæt på vandet, at det oversvømmes af tidevandet.

Forventet åbningsdato: sommeren 2017

Foto: Albjerg & Buchardt Fold sammen
Læs mere

Sandkaj Brygge

Den 400 meter lange kajkant ud mod Nordhavn Bassin i Århusgadekvarteret har hidtil ikke været et sted, man har søgt mod for at hænge ud, selv om den med sin placering stik syd kalder på det. Det ændrer sig sandsynligvis, når Sandkaj Brygge står klar – en 400 meter lang og mellem fem og 12 meter bred promenade, nogle steder med opholdstrapper, andre steder med mulighed for at lægge til med kajakker eller små både. Hele molevitten er udstyret med plantebede, træer og såkaldte siddesten.

Forventet åbningsdato: sommeren 2017

Foto: By & Havn Fold sammen
Læs mere

Frederiksholms Kanal

Adressen Frederiksholms Kanal, fra Stormgade til Christians Brygge, strækker sig langs en fin kanal omgivet af smukke historiske huse. Men pga. trafik og parkerede biler langs kanalen har det aldrig rigtigt været oplagt at gå tur eller opholde sig her. Det er det fra næste år, når 80 parkeringspladser nedlægges for at gøre plads til en fem meter bred promenade langs kanalen med københavnerbænke, kandelaberlamper, og henholdsvis granitbelægning og brosten.

Forventet åbningsdato: foråret 2017

Club Danmark Hallen

Taget i Club Danmark Hallen i Valby styrtede i julen 2010 sammen, og efter godt fem års ventetid gik renoveringen af hallen i gang. Når den nye hal – bestående af en kombination af renovering og nybyggeri – åbner i februar 2017, er det med 8.500 kvadratmeter areal til idrætsfaciliteter, herunder fitnessrum, minifodboldbaner, multirum og et sandområde til beachvolley. Derudover bevares den løbebane, der også var i den gamle hal, sådan at der er mulighed for selvorganiserede aktiviteter som crossfit eller parkour.

Forventet åbningsdato: marts 2017

Foto: Christensen & Co Fold sammen
Læs mere

TAP1 på Amager

Da den forhenværende tappehal på Carlsberg i foråret måtte lade livet som spillested, gik folkene bag TAP1 på jagt og fandt bag Kløvermarken på Amager de gamle spritfabrikker, herunder en stor tidligere tappehal. I samarbejde med Øens Invest er bygningen nu ved at blive renoveret og opgraderet og åbner til sommer som event- og spillested. Navnet TAP1 bibeholdes, ligesom antallet af publikummer bliver nogenlunde det samme som på Carlsberg – mellem 2.000 og 5.000. Efter planen skal TAP1 på Amager lægge rå haller til alt fra koncerter til loppemarkeder.

Forventet åbningsdato: sommeren 2017

PR-foto Fold sammen
Læs mere