Det er jo jul

Reportage. Prisen på biografbilletter stiger ganske uhæmmet, men alligevel er der i dagene op til jul fyldt med mennesker i landets biografer. Berlingske har mødt familien Boskov Andersen på biograftur.

»Vi synes, at det er dyrt. Især med tanke på, at en biograftur skal være et familieforetagende. Jeg tror også, at det er derfor, at vi ikke gør det oftere,« Lisa Boskov Andersen, der sammen med sin familie torsdag var i biografen på Fisketorvet i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Soundtracket til »Star Wars« brager ud af højtalerne, duften af popcorn sniger sig ind i næsen og vækker en lille sult. Børn stormer ind ad dørene med vinterjakker og strikhuer. De voksne kommer halsende efter. Biografen er familiens højborg.

Ved billetlugen i CinemaxX på Fisketorvet i København står familien Boskov Andersen.

»Vi skal ind og se »Emma og Julemanden«,« siger tiårige Anna og kigger op på sin mor Lisa.

Sagen er en anden med familiens mænd. Torben og sønnen Nicklas på 14 år tyer til den nye »Star Wars: The Force Awakens«, når pigerne går i julemode.

»Star Wars er halvdyr, især når vi skal se den i IMAX. Vi giver 350 kroner for to billetter,« siger Torben.

Lisa og Annas billetter koster 200 kroner, men som vi alle ved, stopper det ikke der. Popcornene dufter så godt, man bliver så forfærdeligt tørstig af alt den salt, og så er der de meterlange vægge med slik, som man heller ikke kommer uden om.

»Vi giver vel over 600-700 kroner med billetter, slik, popcorn og sodavand,« vurderer Lisa og tilføjer:

»Vi synes, at det er dyrt. Især med tanke på, at en biograftur skal være et familieforetagende. Jeg tror også, at det er derfor, at vi ikke gør det oftere.«

Et chok, at det er så dyrt

Familien går i biografen et par gange om året, men selvom de sjældent tager turen i biffen, har forældrene bemærket de stigende billetpriser.

»Hver gang vi skal i biografen, kommer det som et chok for os, at det er så dyrt,« siger Lisa.

»Det kommer lidt snigende, for vi kan jo knap nok huske, hvad vi har betalt sidst,« siger Torben.

Men biografen bliver ikke sparet væk, for julen er en oplagt anledning til at sætte sig godt til rette i biografsæderne og hygge sig med familien. Og ved synet af køen i CinemaxX’ kiosk er familien Boskov Andersen næppe de eneste, der tænker sådan.

»Vi holder julehyggedag. Børnene har tidligt fri, vi har fri, og så synes vi, at vi skulle have tiden op til jul til at gå,« siger Lisa.

Hun tror ikke, at de høje billetpriser får folk til at droppe biografen. Familien Boskov Andersen gør i hvert fald ikke, ikke op til jul.

Da vi forlader familien, går de ikke ind i biografens mørke. De skal ud at spise, og først derefter er der popcorn, »Star Wars« og Lars Hjortshøj som julemand.