Det brændende kranium

Hvis man en mørk nat møder en manisk motorcyklist, der i stedet for hoved har et heftigt brændende kranium, behøver man ikke blive forbavset.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Det er bare Ghost Rider, der er ude at bekæmpe dæmoner undsluppet fra helvede, men det er klogt at holde sig på afstand af den diabolske monster-superhelt, for alting omkring ham bryder ustandselig ud i gigantiske flammer.

Modsat beretningerne om f.eks. Batman og Spider-Man dyrker denne filmatisering af en Marvel-tegneserie med andre ord det metafysiske, hvad der gør den temmelig åndssvag, men unægtelig også imponerende spektakulær med gode gamle Peter Fonda som Fanden himself.

I det civile liv er Ghost Rider stuntkøreren Johnny Blaze - en frygtløs kollega til virkelighedens Evel Knievel - intenst spillet af Nicolas Cage, der er usædvanlig skarp og fit i denne film, men ligesom andre superhelte har han et hulens besvær med at holde sin hemmelige identitet skjult for sin kæreste, og det gør hist og her den drabelige film ufrivillig komisk. Pyt med det, for »Ghost Rider« er under alle omstændigheder kaotisk kulørt kitsch og nydes bedst af folk, som er helt vilde med pyromaniske skeletter og grimasserende djævle.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse