Derfor forarger foie gras: »Almindelige mennesker ved måske ikke engang, hvordan de skal tilberede den«

Det er de færreste spiser, der på samme måde som foie gras kan få folk til at gå på barrikaderne. Gang på gang genopstår debatten om den franske spise. Senest har Berlingskes kultur- og livsstilsredaktør erklæret sin kærlighed til foie gras - det har hun fået kritik for.

Foie gras fra Ma Poule i Torvehallerne, der er blevet genstand for debat. Celina Dahl

»De skulle have tæsk med en våd B.T.,« har den danske TV-personlighed og dyrevelfærdsforkæmper Linse Kessler sagt om foie gras-spisere.

Nu er debatten om spisen blusset op igen. Torvehallernes direktør, Lotte E. Andersen, anbefalede efter en række henvendelser og klager stadeholderne til ikke at sælge delikatessen. Berlingskes kultur- og livsstilsredaktør, Anne Sophia Hermansen, reagerede med en kommentar, der gik i rette med Lotte E. Andersens opfordring og de »godhedskrigere,« der på sociale medier forsvarer hendes udmelding og begræder forholdene under produktionen af den traditionsrige franske spise.