Derfor aflyser britisk TV-kanal islam-udsendelse

Opdateret: Channel 4 sendte en udsendelse om islam, men en visning i Channel 4s hovedkvarter blev aflyst. Britiske kommentatorer undrer sig.Opdateret

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historikeren Tom Holland lavede en tv-udsendelse til Channel 4 om islam med titlen The Untold Story. Da den blev sendt medførte det over 1.000 klager. Desuden blev Tom Holland personligt truet, fordi man mente, at serien var islam-kritisk.

Channel 4 har nu meddelt, at man på grund af sikkerhed aflyser en visning i Channel 4s hovedkvarter. Serien fremfører det synspunkt, at beviser for Muhammeds eksistens er meget få og at der stort set ingen samtidige kilder er, der kan bekræfte hans eksistens.

Tom Holland har sagt, at islam, som andre religioner, må kunne underkastes kritisk vurdering. En muslimsk organisation, The Islamic Education and Research Academy (IERA), har beskyldt Tom Holland for at fremsætte grundløse antagelser. Og iransk stats tv har anklaget Holland for at fornærme islam. En af de beskeder Holland har fået over Twitter lyder således:

- Du vil være et mål i gaderne. Du må hellere rekruttere sikkerhedsvagter for din egen sikkerheds skyld.«

Holland siger til Channel 4s hjemmeside:

- Vi var selvfølgelig klar over, at vi med serien kunne komme i nærheden af betændte emner og vi gjorde derfor alt for at sikre at islams moralske og civilisatoriske indhold blev anerkendt i serien.