Der kommer en sæson mere af Broen - og så er det slut

DR er i gået i gang med forberedelserne til fjerde sæson af den dansk-svenske krimiserie - men den kommer først på skærmen i 2018.

Thure Lindhardt og Sofia Helin i tredje sæson af Broen - skal snart i gang med optagelserne til fjerde omgang. Pressefoto.  Fold sammen
Læs mere

Der er lagt op til nye opgør mellem mentaliteten i Danmark og Sverige og sikkert også nye komplikationer mellem svenske Sarah Noren i Sofia Helins skikkelse og danske Henrik Sabroe spillet af Thure Lindhardt, når fjerde sæson af den dansk-svenske krimi-serie Broen står klar.

Forberedelserne til fjerde runde er nu et godt stykke i vej, fortæller DRs dramachef Piv Bernth. Optagelserne går i gang til november, og der er stadigvæk en del huller i det sædvanligvis brogede persongalleri, men det står fast, at de to hovedpersoner går igen. Det er anden gang, Thure Lindhardt er med i serien, mens Sofia Helin også spillede med i de to første sæsoner overfor Kim Bodnia og tager altså sin fjerde sæson.

Det bliver så også den sidste, fortæller Piv Bernth i en pressemeddelelse.

»Uden at røbe noget om handlingen kan jeg godt sige, at den umiddelbart ikke lægger op til yderligere fortsættelse,« siger hun. Hun tilføjer, at der i forhold til de tidligere sæsoner er flere danske skuespillere med, ligesom en større del af handlingen udspiller sig på Københavns Politigård.

Sidste sæson af Broen bliver lidt kortere end de første tre. Der lægges op til otte afsnit, hvoraf de fire instrueres af Rumle Hammerich. Serien kommer dog først på skærmen i løbet af 2018.

Broen, der produceres i et samarbejde mellem DR, SVT og Nimbus Film, er en af de serier, der har været med til at definere genren »Nordic Noir« for sin mørke og nogen gange dystre stil tilsat en god del socialrealisme. Serien har vundet adskillige priser og er ifølge Copenhagen Film Fund blevet vist på TV i over 160 lande verden over.