Den groveste dommer skifter talentshow

Simon Cowell forlader American Idol. Nu skal amerikanerne også lære at elske X Factor.

Simon Cowell, som er dommer i American Idol, takker af. Han tjener 380 millioner kroner om året. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED PROUSER

Han er blevet hovedrig på at svine folk til i den allerbedste sendetid, men den 'onde dommer' siger nu stop som dommer i talentprogrammet American Idol.

Det bekræfter 48-årige Simon Cowell overfor CNN. Cowell er konceptmageren bag tv-shows som X Factor og Britain's Got Talent, hvor telefonsælgeren Paul Potts blev verdenskendt  som operasanger. I talentprogrammet American Idol fungerer Simon Cowell som dommer. Programmet går på tirsdag ind i sin niende sæson og herefter takker Simon Cowell af med den amerikanske tv-station Fox.

Cowells rolle som dommeren, der er i evig opposition til sine meddommere har sammen med hans helt udsøgte evne til at levere grov kritik af deltagerne, været stærkt medvirkende til, at tv-stationen Fox, lige nu har et program, der er blevet kaldt "det mest magtfulde tv-program i historien".

Ugentligt ses Simon Cowell og hans grovheder i American Idol af mere end 30 millioner amerikanere.

»Jeg stopper efter American Idols næste sæson. Jeg er fast besluttet på at efterlade programmet både større og bedre end det nogensinde har været,« udtalte Simon Cowell mandag under et pressemøde i Pasadena i Californien.

Fremover kommer Cowell, som tjener i omegnen af 380 millioner kroner om året, ikke til at gå arbejdsløsn. Han har nemlig allerede travlt med at forberede den amerikanske udgave af X Factor, som får premiere i 2011.

Se sammenklip af Simon Cowells udfald mod deltagerne i American Idol på YouTube her: