Den enes død, den andens brød

Vi spiser flere gange om dagen, men hvor ofte tænker vi over, hvorfra og hvordan de fødevarer vi fortærer, kommer fra og bliver til?

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Og her tænkes der ikke på supermarkedets hylder og kølediske. Med sin dokumentarfilm, »Vor daglige brød«, har den østrigske instruktør Nikolaus Geyrhalter sat sig for at vise os det uden ord og kun i billeder. Vi ser processen fra hvordan korn, grøntsager og kød bliver henholdsvis sået og opdrættet for senere at blive høstet og slagtet. Lyder det som de industrifilm, der nogle gange bliver vist i folkeskoleundervisningen? Ja lige præcis, blot med den forskel, at Geyrhalter har god billed-stil, og at filmen er flot fotograferet.

Det er et forløb, der kunne have brugt en stærkere dramaturgisk idé og struktur end den sporadiske og temmelig løse, den har, men »Vor daglige brød« vinder ved at turde lade billederne alene tale med deres sært suggestive og meditative kraft. Især at se hvordan vi behandler vores dyr er som altid rystende, og selv om filmen handler om, hvad vi propper i os, er den sine steder bestemt ikke for sarte maver. Den bringer som sådan intet nyt eller overraskende under solen, men den er en tankevækkende påmindelse om vores mads oprindelse, der efterlader en underlig smag i munden.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.