Den dag jeg var VIP

Jeg fik lov at mærke, hvordan det er at være VIP, da jeg blev inviteret med til en modeevent, der kun var for særligt inviterede.

Foto: Kasper Palsnov Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flaskerne med Moët står klar på bordet, og de første glas er skænket. Ved siden af står små kager fra La Glace i mundrette bidder. Desuden er der en kæmpe lagkage – ligeledes fra La Glace. Ved siden af vækker portionsanrettet sushi appetitten. Det hele er selvfølgelig til fri afbenyttelse. Ad libitum om man vil.

En række designere, blandt andre Rikke Gudnitz, Christina Hvelplund og David Andersen samt en række kendte mennesker og jetsettere til deres Couture-event. Deres nye kollektioner skulle vises frem, og det er ikke alle, der er inviteret til at få en smagsprøve på den kommende sæson.

Normalt bor jeg på Vesterbro i en delelejlighed. Jeg lever ikke på en sten, men jeg har heller ikke mange penge. Når jeg går ud, ender jeg ofte på et værtshus. Et af de steder, hvor man drikker fadøl og ikke cocktails eller champagne. Derfor trådte jeg den aften i november ind i en helt anden verden. Allerede da jeg ankom, følte jeg mig anderledes. Jeg kom i min vinterjakke, der efterhånden har nogle år på bagen. Da jeg stod i kø for at komme ind, vurderede jeg hurtigt, at jeg umiddelbart var en af de få, der ikke ejer en pelsfrakke.

Champagne og couturekjoler

Midt i lokalet står modellerne i flotte couturekjoler. De får taget billeder af en fotograf foran et hvidt lærred. Når de ikke er på, går modellerne rundt blandt folk i deres kjoler. De nyder et glas champagne med hinanden.

Jeg er trådt ind i et selskab, hvor det er tydeligt, at de fleste kender hinanden på forhånd. De hilser på hinanden, snakker om hvordan det går. De går rundt blandt de fine ting. Kigger på pelse, kjoler, smykker og ure, mens de drikker lidt champagne og spiser lidt kage. De hygger sig med hinanden og taler om løst og fast. Det er nogle omgivelser, hvor de har mulighed for at komme lidt væk fra rampelyset og kun omgås andre, der selv er i det. Det var eksklusivt tøj, eksklusiv behandling og eksklusive menne- sker.