»Den amerikanske drøm er perfekt til Klovn-universet«

Det bliver typisk Klovnsk, når Casper og Frank vender tilbage i den længe ventede toer til »Klovn – The Movie«. Men filmen har da også nye ingredienser: Los Angeles, en baby og Nikolaj Coster-Waldau.

Frank Hvam og Casper Christensen er efter fem år på trapperne klar med opfølgeren til den første Klovn-film med »Klovn Forever«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der venter et amerikansk eventyr, når Casper Christensen og Frank Hvam toner frem i »Klovn Forever«.

Opfølgeren kommer fem år efter »Klovn – The Movie«, som blev den mest sete danske biograffilm i 2010. Men trods ventetiden og den store succes har komikerparret ikke haft planer om at lave en vild og voldsom toer, selv om det meste af filmen udspiller sig i L.A.

»Vi tog en beslutning om ikke at forsøge at gøre det vildere og større ret hurtigt. Det er ikke det, vi synes, der gjorde den første film god,« siger Casper Christensen, da holdet bag filmen møder den danske presse under den franske sol ved filmfestivalen i Cannes.

»Man skal ikke konkurrere med sin egen grovhed. Det kapløb taber man på den lange bane. Så kommer man ud over kanten, hvor folk ikke synes, det er rart længere,« tilføjer Frank Hvam.

Derfor var det vigtigt for dem ikke at blive forblændet af at lave »alt muligt amerikansk«.

»Vi prøver virkeligt at holde Klovn-tonen hele vejen igen,« fortæller Casper Christensen.

Caspers uendelige »tour de fiss«

Men selv om de følger den velkendte opskrift, er der også tilsat nye ingredienser. Casper er flyttet til drømmenes by, Los Angeles, for at forfølge sin karriere. Og Frank har fået sig et stabilt familieliv med en lille ny baby. Forskellen sætter Casper og Franks venskab på prøve, og Frank sætter efter sin makker for at redde deres venskab.

Og de nye takter i Klovn-figurernes liv er da fundet fra de to herrers virkelige verden.

»Der er gået fem år, siden vi lavede den første film, og der er sket meget – også i vores eget liv. Og vi har prøvet at tage vores rigtige alder med ind i den nye film,« siger Frank Hvam, der ligesom makkeren er midt i 40erne.

»Jeg har arbejdet meget i USA her de sidste par år,« siger Casper Christensen.

»Og jeg har været meget efterladt her i Danmark,« indskyder Hvam på sin egen humoristiske måde.

»Den amerikanske drøm er perfekt til Klovn-universet, fordi den er både reel, men også nøjagtig. Den har en pragtfuld dobbelthed,« fortsætter Frank Hvam, og Casper Christensen er enig.

»Det passer meget godt til Casper-figuren. Der er store armbevægelser, og han fyrer den lidt af derovre,« forklarer han.

Omvendt står det dog til for Frank.

»Franks figur har ikke været ude på et eventyr som i film et siden, og det er måske også det, der gør, at Casper og Frank er gledet lidt fra hinanden. For Casper er jo bare fortsat på sin egen »tour de fiss« uendeligt, hvor Frank måske lige efter katastrofen i film et har holdt en pause,« fortsætter han.

»Han har på mange måder fået det, han jagtede benhårdt i film et – familie, børn,« forklarer Hvam. Og Frank er en dedikeret og engageret far, men han er også ånds­fraværende og en smule slået ud over at have mistet sin ven.

»På den måde må han ud at vælge. Finde ud af, om man kan få begge dele, eller om man kun kan få den ene del,« siger Casper Christensen.

 

Stjerner på rollelisten

»Klovn Forever« er som den forrige Klovn-film instrueret af Mikkel Nør­gaard, og der er også velkendte skuespillernavne med. Således kan Mia Lyhne og Iben Hjejle opleves igen. Skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau og Maroon 5-forsanger Adam Levine er dog med for første gang.

»De bliver brugt, som kendte altid er blevet brugt i Klovn-universet,« siger Frank Hvam.

»Det er ikke usædvanligt, at man har naboer. Det er ikke usædvanligt, at man holder fester, hvor der kommer meget kendte mennesker med,« tilføjer Casper Christensen hemmelighedsfuldt.

Og særligt Coster-Waldaus store succes med TV-serien »Game of Thrones« går da heller ikke ubemærket forbi i »Klovn Forever«. Men det krævede en særlig form for forhandling at få ham med i filmen.

»Vi skriver til Nikolaj, at vi har en lille ting, vi godt vil have ham med i,« forklarer Casper Christensen.

»Men vi har jo ikke de lønninger, de normalt får. Så siger vi også: »Nikolaj, vi ved jo godt, at den er højt oppe i øjeblikket. Men vi kører altså normale Klovn-lønninger«. Og så siger han til os: »Han vil ikke have noget for det. Han vil bare gerne være med«. Det, håber vi da, danner præcedens fremover,« siger Casper Christensen og bryder ud i et grin.

Han havde dog et krav. Casper Christensen og Frank Hvam skulle spise middag med ham og »Game of Thrones«-forfatterne.

»Og vi er jo kæmpe Game of Thrones-fans, så det var faktisk to gaver på én gang,« lyder det kækt fra Casper Christensen.

Lidt over grænsen

Selv om »Klovn Forever« er historien om venskab, medgiver de to komikere da også, at der – som i »Klovn – The Movie« – er nogle grænseoverskridende scener.

»Der er også nogle scener, som selvfølgelig er over grænsen og voldsomme. Ikke fordi vi har prøvet på det, men som er endt der,« forklarer Casper Christensen uden at ville sige mere.

»Det må være hans livs præstation, uden at jeg kan gå i detaljer,« tilføjer Frank Hvam lattermildt.

Selv om det tog dem fem år at lave toeren, er komikerduoen dog allerede sikre på, at der kommer en treer.

»Det har været sjovt at skrive, sjovt at indspille, og vi er rigtigt stolte af den film, så selvfølgelig vil vi gerne lave en treer, og det kommer vi til,« siger Casper Christensen.

 

»Klovn Forever« har premiere 24. september 2015.