Debut til Carlo

Fra i dag kan man følge med i den originale danske tegneseriestribe »Carlo og Co« af Jacob Rask Nielsen, der vandt Berlingske Tidendes store tegneseriekonkurrence.

»Carlo og Co« er opfundet af den 27-årige cand. mag. i engelsk, Jacob Rask Nielsen. <b>Foto:</b> David Høgsholt<br> Fold sammen
Læs mere

I dag er det flyttedag på tegneserieområdet i Berlingske Tidende. Slår man op på bagsiden af dagens Berlingske Magasin, vil man straks lægge mærke til, at tegneseriestriben Pondus er flyttet - ikke ud af avisen, men ind på SuDoku-siden bagerst i 1. sektionen, hvor den i de løbet af de næste fire måneder vil være at finde sammen med avisens mangeårige ledsager Hagbard.

Men hvorfor nu det? Jo, for i de kommende fire måneder vil avisen på bagsiden af Magasinet præsentere de fire vindere af avisens store tegneseriekonkurrence, der blev afsluttet før nytåret.

I dag præsenterer vi således første stribe fra konkurrencens nummer ´et, Jacob Rask Nielsen, der tegner og fortæller serien »Carlo og Co«. »Carlo og Co« er et halv-magisk univers, der bebos af nogle stærke personligheder, heriblandt titelpersonen som er en ældre, kynisk levemand. Når han ikke oplever bizarre eventyr, slapper Carlo og Co af i sin faldefærdige storbylejlighed, gerne med en gin og tonic i hånden, jazz på grammofonen og med hovedet fuld af minder fra et begivenhedsrigt liv.

Selv når tilværelsen viser sig fra sin hårdeste side, er Carlo og Co i stand til at slå en rå latter op, især hvis tragedien rammer andre, som for eksempel nogle af hans tro følgesvende, det uheldige skelet Eddie Spaghetti og en sørøver ved navn Piratos, der, som sørøvere er flest, ofte er ude på skrammer eller bare plyndring. Endelig er der den enøjede dreng Dennis Tennis, der er en entusiastisk opfinder, og som blandt andet skruer en robot sammen, der saver drengens ben af - til Carlo og Co´s store morskab. Desuden er der en lavstammet mumie, der slet ikke er uhyggelig, bortset fra at den muligvis spiser mennesker.

»Men det skal den jo ikke klandres for,« siger Carlo og Co´s opfinder Jacob Rask Nielsen alvorligt.

Selv er Jacob Rask Nielsen netop blevet cand. mag. i engelsk fra Københavns Universitet. Han har tidligere skrevet speciale om tegneserier til et smukt 11-tal, men Carlo og Co på ingen måde en utilgængelig, intellektuel tegneserie.

Når først læseren har givet striben den lille ekstra opmærksomhed, dens særegne tekstlige og kraftigt stiliserede univers kræver, er der desto mere at fornøje sig ved og undre sig over. God fornøjelse!

Læserne vil senere på året kunne stemme om deres favorit blandt de fire vinderstriber på Berlingske Tidendes hjemmeside. På avisens hjemmeside vil man også kunne se dagens stribe samt foregående striber, man måske har gået glip af.