Debat: Nørrebrogade lukker

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beslutningen om at lukke Nørrebrogade for al gennemkørende biltrafik har bragt sindene i kog hos nogen, mens andre omvendt har svært ved at få armene ned.

AOK tog på gaden for at finde ud af, hvad syv beboere på Nørrebro mener om trafikforsøget, der løber fra onsdag d. 1. oktober og tre måneder frem.

- Hvad synes du om, at der bliver spærret for gennemkørende biltrafik på Nørrebrogade?

 

 

 

Monika Jensen, 69 år, pensionist.


- Det er jo pragtfuldt, hvis det betyder, at vi kan leve i fred og ro her på Nørrebro uden al trafikken på Nørrebrogade. Men jeg tror, at det vil komme til at gå ud over de forretningsdrivende, og så vil det desuden være et irritationsmoment for dem, der bor her, når de ikke kan parkere deres biler i nærheden af deres bopæl.

 

 

 

 


Ask Tonsgaard, 25 år, studerende.

- Det er en rigtig god ide, da det vil blive lettere at komme ind til byen på cykel, og desuden kører busserne kører jo stadig. Det er jo også det, der er hele pointen ved forsøget, at folk skal bruge den kollektive trafik mere. Jeg tror, at det bliver tryggere og mere sikkert at køre på cykel, da biltrafikken mindskes og cykelstierne gjort bredere. Og så vil en stor del at larmen fra biltrafikken forsvinde og gøre stemningen omkring Nørrebrogade mere hyggelig.


 

 

 

 
Mohsen Elzayat Darwich, 46 år, taxachauffør.


Jeg tror, at det vil komme til at gå ud over kunderne her på Nørrebro, fordi vi ikke kan køre ned ad Nørrebrogade og hente dem. Vi bliver nødt til at køre ad omveje, og vi kan heller ikke sætte dem af i nærheden af, hvor de bor. Men det positive er, at luften på Nørrebrogade bliver renere, og flere vil sikkert vælge at tage cyklen eller bussen. Jeg er lidt spændt på at se, hvordan det kommer til at gå.

 

 

 

 


Jimmi Lonsdale, 25 år, blikkenslager.

Det bliver et problem, da vi har meget arbejde her på Nørrebro. Vi får sværere ved at komme ned til gaderne og finde parkeringspladser, der i forvejen ikke er for mange af. Vi arbejder i øjeblikket i tre børneinstitutioner her på Nørrebro, og det arbejde bliver vi måske nødt til at opgive. Alternativet er, at vi må cykle rundt, men jeg tror ikke, at man får en svend til at hoppe op på en cykel for at udføre sit arbejde.

 

 

 

 

 

Marc Brandt, 21 år, studerende.

Det er bestemt en god ide, da det vil hjælpe på lokalmiljøet og gøre Nørrebro endnu mere hyggelig, end der er i forvejen. Der er ekstremt meget pres på Nørrebrogade om morgenen, så det vil helt sikkert hjælpe på luftforureningen og stressniveauet, når der bliver skåret ned på biltrafikken. Det positive er også, at flere vil vælge at tage bussen eller cyklen, men jeg kan godt se, at det kan blive generende for de beboere, der har biler og må køre omveje for at komme hen til deres lejligheder. Men det må de bare lære at leve med.

 

 

 

 


Michael Thøgersen, 36 år, blikkenslager.

Jeg handler tit på Nørrebrogade og kører ned ad den hver dag, så jeg synes, at det er noget værre lort, at den bliver spærret. Jeg betaler min vægtafgift og min skat, så jeg betaler også for de veje, jeg kører på. Jeg vil have mine penge tilbage, når de nu vælger at lukke Nørrebrogade! Dem, der har fundet på trafikforsøget, må helt klart være nogen, der ikke selv har bil. Det er tydeligt, at sigtet med løsningen er, at de vil have folk til at tage den kollektive trafik, men jeg synes simpelthen, at 20 kroner for en bustur er alt for dyrt.

 

 

 

 


Charlotte Koudal, 27 år, ekspedient i Trumph.

Vi har studset en del over det her i butikken og tænkt, at det nok kommer til at gå ud over vores omsætning. Men jeg tror kun, at vi kommer til at miste kunder i starten, da folk hurtigt vænner sig til at køre ad en lidt anden rute for at komme frem til vores butik. Men det er da rigtig lækkert, at der bliver skåret ned på larmen fra biltrafikken. Jeg synes, at det er vigtigt at få de biler væk fra Nørrebrogade, der bare bruger den til gennemkørsel, og i stedet få dem til at tage bussen eller cyklen i stedet for.

Hvad synes du om lukningen for biltrafikken på Nørrebrogade?
Skriv din mening nederst i kommentarfeltet af denne artikel (lige under annoncen).

Er du endnu ikke bruger på AOK.dk, kan du gøre det her.
Læs mere om fordelene ved at oprette dig som bruger på AOK.dk her.