De vilde dyr blev sluppet løs

Præcist kl.17.00 blev portene låst op til festivalpladsen, og årets Roskilde Festival skudt i gang i et inferno af mudder, regn, blæst og brede smil.

Portene slås op for festivaldeltagerne. Foto: Torben Christensen. Fold sammen
Læs mere

Det var stilhed før stormen, der prægede festivalpladsen i Roskilde få minutter i fem, som var lige inden vagterne fjernede portene fra campingområderne.

Da vejen endelig var fri, var det som at se en horde af vilde dyr slippe fri af fangenskab, og Roskilde Festival 2007 kunne da officielt erklære sig for åbent.

Med næsten fråde om mundene, eller i hvert fald mudder, løb glade mænd og kvinder råbende ind på pladsen gennem en sti indhegnet af blå snore, som var det et maratonløb. På den anden side af snorene stod personale klar til at kaste blå regnslag mod festivaldeltagerne, som blev kærkomment modtaget i et silende regnvejr, der dog ikke lod til at kunne tage glæden fra deltagerne.

Nogle af de første til at krydse linien ind til festivalpladsen var to kammerater fra Århus, Matthias Shayesteh og Mads Thøgersen på 19 og 20 år. Godt pakket i både regntøj, regnslag og gummistøvler og bevæbnet med lyserød paraply og grøn mælkekasse glædede de sig til at tage hul på fire dages musik og hvad der ellers hører sig til.

"Det er helt forfriskende at se græs igen," udbrød Mads, mens Matthias så frem til at komme ned og høre hiphopbandet Booty Cologne.

"Det er fedt at komme ind på pladsen, hvor det er lidt mere tørt, for det er ikke andet end mudder ude i campingområdet. Og inden vi skal noget andet, tror jeg lige vi skal prøve at få varmen i et eller andet telt," grinede Matthias.

Der gik heller ikke mange minutter før der både var kø ved toiletter såvel som fadølsanlæg, mens de mest energiske tog opstilling foran scenen. Årets åbningsband, der kl. 18.00 indviede Orange Scene, var det danske rocknroll bandVolbeat, der sidste år fik både publikum og anmeldere til at finde de helt store superlativer frem.

Åningen af årets Roskilde Festival fik dog på ingen måde regnen til at stilne af, som inden da havde fået mange gæster til at tage ind til Roskilde centrum for at slæbe store sække med flis med hjem til lejren. Men lige meget hvor våd en torsdag det danske vejr kunne præstere, lykkes det ikke at tvinge livsglæden ud af 75.000 forventningsfulde festivalgængere.