De skal spille Harry Potter-trioen som voksne

De tre hovedroller til den kommende teaterforestilling om troldmanden Harry Potter er nu blevet afsløret, og særligt én har overrasket fans.

Harry Potter går på scenen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forfatteren J.K. Rowlings eventyrlige serie om troldmanden med det lynformede ar i panden gik sin sejrsgang i hele verden, og navnet Harry Potter har siden filmatiseringen hængt uløseligt sammen med skuespilleren Daniel Radcliffe. Til næste år har det todelte teaterstykke "Harry Potter and the The Cursed Child" premiere, hvor historien foregår 19 år senere. Det betyder naturligt nok, at Harry Potter og hans venner er blevet voksne, og nu er det blevet afsløret, hvem der indtager de tre hovedroller, skriver BBC.

Hovedrollen som den fuldvoksne Harry Potter skal spilles af Jamie Parker, som i øjeblikket gør sig på de skrå brædder i teaterstykket "Guys and Dolls". Tidligere har han spillet over for Harry Potter-skuespilleren Richard Griffiths, der havde rollen som Harry Potters ondskabsfulde onkel, Vernon Dursley.

Hermione Granger bliver spillet af Olivier-prisvinderen Noma Dumezweni, og J.K. Rowling har allerede været på banen på Twitter og glædet sig over valget, som overraskede nogle fans. Det overraskende bestod i, at Emma Watson, som spillede rollen i filmene, er hvid, mens den nye teaterskuespillerinde er sort.

- Brune øjne, uglet hår og meget klog. Hvid hud blev aldrig specificeret. Rowling elsker sorte Hermione, skriver forfatteren som svar til en fan efterfulgt af en kyssesmiley.

Den sidste del af trioen er den rødhårede Ron Weasley, som blev spillet af Rupert Grint i filmene. Den rolle bliver indtaget af Paul Thornley, som tidligere har haft roller i krimiserierne om kriminalkommissær Barnaby, Foyle og Hercule Poirot.

- Jeg er så begejstret over castingen til "Harry Potter and the Cursed Child". Jeg kan ikke vente med at se Jamie, Noma og Paul vække de voksne karakterer til live på scenen næste sommer, udtaler J.K. Rowling ifølge BBC.

Se Twitter-opslaget her: https://twitter.com/jk–rowling/status/678888094339366914

/ritzau/FOKUS