De skal få københavnerne til at grine

Nørrebro Teater har fundet de tre skuespillere, der skal være Frederiksbergscenens nye ensemble fra næste sæson. Samtidig skifter anneksscenen navn til Rialto:Teatret.

Foto: Foto: Ulrik Jantzen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

350 skuespillere ville gerne være en del af det ensemble, som Nørrebro Teater opretter på anneksscenen Frederiksbergscenen. Teatret skulle bruge tre. Og nu er de fundet. Maria Rich, Peter Flyvholm og Peter Zandersen hedder de, og de er udvalgt på baggrund af en række auditions.
»De tre skuespillere i ensemblet er valgt, fordi de alle tre er stærke og markante personligheder, der er hurtige til at gribe en situation og improvisere med den i øjeblikket,«  siger instruktøren Erik Pold i en pressemeddelelse. Han skal lede ensemblet, der får til opgave udvikle helt nye forestillinger, som udfordrer og udvikler morskabsteatret.

Teatrets anneksscene i Smallegade er »en af de skønneste intimscener i hovedstaden, men den trænger til nyt liv og teaterkraft,« mener  teatertchef Mette Wolf, der trådte til ved årsskiftet.  »Med et ensemble håber jeg både at kunne skabe et attraktivt scenekunstnerisk miljø og samtidig bygge en kunstnerisk bro til hovedscenen på Nørrebro.«. Gæstespil skal fortsat indgå i scenens profil, ligesom en række aktiviteter i dagtimerne skal knytte teatret nærmere til den del af byen, hvor det ligger.

Ensemblet bliver det første under et større københavnsk teater i mange år. Maria Rich henter teatret fra Mungo Park, hvor hun har været en del af ensemblet siden 2008, mens hendes to fremtidige kolleger er erfarne freelanceskuespillere. Samtidig skifter teatret navn, og vil igen hedde Rialto:Teatret, som den tidlligere biograf hed i perioden 1981-2007 - dog nu med et kolon sat ind i teatrets navn.