De sidste Robert-nomineringer er afsløret

De sidste nominerede til Robert-prisen er afsløret, og endnu fem danske skuespillerinder er med i kapløbet om en af de eftertragtede priser.

Skuespillerinden Bodil Jørgensen er blandt de nominerede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til en kæmpe prisfest for film- og tv-branchen, når Robert Prisen løber af stablen i februar.

Tirsdag blev de første Robert-nomineringer afsløret, og fredag er de sidste endelig faldet på plads.

I kategorien "årets kvindelige hovedrolle" er de to garvede skuespillerinder Bodil Jørgensen og Ghita Nørby nomineret for deres skuespil i henholdsvis filmen "Mennesker bliver spist" og "Nøgle Hus Spejl".

Derudover er den 36-årige skuespillerinde Mille Hoffmeyer Lehfeldt nomineret for sin rolle i filmen "Lang historie kort", mens den svenske skuespillerinde Tuva Novotny er nomineret for sin rolle i "Krigen", og Marie Tourell Søderberg er nomineret for sin præstation i "Steppeulven".

To udenlandske film skal også hyldes med en statuette, og de nominerede er fundet i de to kategorier "årets amerikanske film" og "årets ikke-amerikanske film".

Årets bedste amerikanske film skal vælges mellem "Birdman", "Foxcatcher", "Inderst Inde", "Mad Max: Fury Road" og "Whiplash", og de ikke-amerikanske film, der har en chance for at vinde, er, "45 år", "Amy", "Korsvejen", "Leviathan", "Marshland" og "Mommy".

Det er medlemmerne af Danmarks Film Akademi, der skal afgøre, hvem der kan gå hjem med de eftertragtede priser, der bliver uddelt ved en stor prisfest den 7. februar

Alle de nominerede kan ses her.

/ritzau/FOKUS