De Niro dropper kontroversiel dokumentar efter vejledning fra videnskabsfolk

De Niro har konsulteret videnskaben, og nu dropper han en omstridt dokumentar, der advarer mod vacciner.

Foto: ANDREW KELLY

Robert De Niro vil alligevel ikke vise en kontroversiel dokumentar, der giver børnevacciner skylden for autisme. Det skriver avisen The New York Times.

I fredags udsendte filmikonet ellers en erklæring om, at han personligt støttede beslutningen om at vise "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" på Tribeca Film Festival, som han selv startede for 15 år siden.

Men lørdag meddelte De Niro så, at han er kommet på bedre tanker efter at have gennemset filmen med en flok videnskabsfolk, og nu er dokumentaren blevet trukket.

- Min intention med at vise filmen var at skabe en diskussion om et emne, der er meget personligt for mig og min familie.

- Men efter at have genset den over de seneste dage med holdet bag Tribeca Film Festival og andre fra de videnskabelige kredse, føler vi ikke, at den bidrager til eller fremmer den diskussion, jeg havde håbet på, skriver De Niro i en ny udtalelse ifølge New York Times.

Dokumentaren er instrueret af den tidligere læge Andrew Wakefield, der i 2010 blev frataget sin autorisation som læge.

Wakefield havde nemlig fusket med en række opsigtsvækkende forskningsresultater, der gav MFR-vaccinen (vaccination mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, red.) skylden for autisme hos børn.

Robert De Niro har selv et barn med autisme, og det er en af grundene til, at han i første omgang støttede filmen.

Beslutningen om at trække dokumentaren fra festivalen får ros fra en række lægelige eksperter. En af dem er doktor William Schaffner, der er professor i forebyggende medicin.

- Hele bestyrelsen og hr. De Niro har lært meget de seneste dage. Jeg tager hatten af for dem, fordi de har lyttet, tænkt over det, diskuteret det og givet et svar, siger han ifølge New York Times.

/ritzau/FOKUS