De danske drenge spås ikke mange chancer i aften

Hverken streamingtjenesten Spotify eller store bettingbureauer forventer dansk sejr i Eurovision Song Contest. Men de har før taget grueligt fejl.

Vinderne af det danske grandprix, Lighthouse X, skal trodse flere spådomme, hvis de skal synge »Soldiers of Love« til sejr i Eurovison Song Contest – og før finalesejren overhovedet bliver mulig, skal danskerne videre fra semifinalen torsdag aften. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Torsdag aften gælder det, når Lighthouse X dyster i semifinalen i Eurovision Song Contest som Danmarks udsendte i Stockholm. Men hvad med finalen på lørdag – kan trioen med Søren Bregendal, Johannes Nymark og Martin Skriver vinde det hele?

Musikstreamingtjenesten Spotify opgør hvert år konkurrencens mest afspillede numre – før selve konkurrencen – og hvis man tjekker den svensk baserede streamingtjeneste, har Danmark ikke de store chancer:

Svenskernes egen »If I Were Sorry« med Frans i front kommer ind på en klar førsteplads med hele 30 millioner afspilninger. Derefter følger franske Amirs »J’ai cherché«, mens russernes »You Are the Only One« med Sergey Lazarev som nummer tre.

De næste pladser indtages af henholdsvis Spanien, Australien, Bulgarien, Italien, Danmark, Holland og Malta. »Soldiers of Love« og Lighthouse X skal altså kun regne med en ottendeplads – hvis man spørger Spotify.

Den svenske musiktjeneste ramte plet sidste år: Den forudsagde Sverige som vinder og fik ret i hele syv af de resterende pladser på top ti.

Men fat mod, danske fans! Den samme tjeneste gik helt galt året før. Conchita Wurst fra Østrig lå meget langt under favoritterne. Nærmere bestemt på en... ottendeplads.

Folk spiller også på resultatet. Oddsene fortæller gerne lidt om fordelingen, men er ikke noget sandhedsvidne.

De fleste bettingbureauer på verdensplan har i øjeblikket Rusland som favorit – endda med en vis margen ned til eksempelvis Ukraine og Malta.

»Drengene er dygtige«

Jens-Christian Wandt er operasanger, idémand bag Verdensballet i Skagen og mangeårig grandprix-fan. Han har været med fra bandets fødsel og er fulgt med Lighthouse X til Stockholm.

»Trioen kalder mig lidt i sjov for Far – og det er vel det nærmeste, man kommer min rolle,« siger Jens-Christian Wandt.

»Da Søren Bregendal fik idéen til bandet, var jeg den første, han fortalte det til. Jeg har siden været en slags manager for dem. Vi har sparret, jeg har været med til at caste de to andre medlemmer og været inde over sponsorer og musikken med videre.«

Hvem går af med sejren, tror du? Og du må ikke sige Danmark.

»Jeg tror bestemt, Danmark har en stor chance. Drengene er dygtige og virkelig klædt på til en finale.«

Men altså, Jens-Christian...

»Okay. Det kunne godt ende med Rusland, Jeg synes, han har en god sang en fin stemme – og hans show er superflot. Men jeg tror også lidt på Holland som en dark horse. Det kunne gå hen og blive lidt som Brødrene Olsen. Dem, vi ikke regnede med.«

Berlingske-journalist og grandprix-entusiast Jonas Stenbæk Christoffersen liveblogger om semifinalen i Eurovision Song Contest Stockholm, hvor Lighthouse X er med – følg ham direkte på b.dk torsdag aften.