De 6 gode værtshuse til din påskebryg

Påsketid er øltid. I København er der intet, der fejrer Kristi opstandelse som en god påskeøl. Her er 6 ikoniske værtshuse, hvor man kan nyde påske-skummet i historiske rammer.

'Jesus er genopstanden. Skål du gamle'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted

Vinstue 90

Foto: www.vinstue90.dk.

I daglig tale bare kaldet "90'eren". Stedet på Gl. Kongevej med den såkaldte "slow beer" (da det tager omkring 10-15 minutter at skænke en stor fadøl). Til gengæld smager den fantastisk. Indretningen kan dateres tilbage til stedets åbning i 1916. På Vinstue 90 lægger man vægt på den gode samtale – så der er ingen jukebox.Vinstue 90 har både øl fra udenlandske bryggerier og danske mikrobryggerier - suppleret med årstidernes gængse øl.

Bo-Bi Bar

bo-bi bar Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

En klassiker blandt værtshuse i København. Kendt som stedet, hvor blandt andet byens forfattere hænger ud, da Bo-Bi meget belejligt er placeret tæt på Gyldendals hovedsæde. Er blevet portrætteret i adskillige bøger og film - ikke mindst i stamgæsten Christian Braad Thomsens film "Den Blå Munk". Specialitet: hårdkogte æg.

Andy's Bar

Andy's Bar Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

Et af de sidste steder på dødsruten ligger i Gothersgade. Her blandes stamgæster med de af byens søvnløse unge, der hellere vil have Fernet Branca og Guldøl fremfor cocktails og diskolys. Indretningen er - lad os kalde den autentisk slidt og præges af det store billede, hvor en pige taber trusserne foran Andy’s Bar, som Gasolin sidenhen udødeliggjorde ved at bruge den som cover på deres tredje album.

McKluud

McKluud Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Yderst populært brunt værtshus i den pæne ende af Istedgade. Trods nye ejere, der overtog stedet efter legendariske Kirsten i 2005, er der ikke blevet ændret på synderligt meget på såvel udvalg bag baren som indretningen der er holdt i klassisk western-stil. Og alene det må siges at være et kæmpe plus. Her kan du drikke til den tidlige morgen, mens I vender verdenssituationen (på hovedet).

Funch's Vinstue

Funchs Vinstue Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Midt på Nørre Farimagsgade ligger denne klassiker, hvor tiden har stået stille meget længe. Her er dunkelt og småt, ternede duge på bordene og et stamklientel, der ser ud som om, de er groet fast i stolene - blandet med unge mennesker i festlig stemning. Funch's gør en dyd ud af holde fast i den autentiske værtshusstil, og her er altid tid til en snak, uanset hvem du er.

Eiffel Bar

Foto: Torben Christensen.

En smuk facade i en smuk gade: Christianshavns ældste værtshus har haft samme navn og samme indretning i 45 år og ligger i en fredet bygning fra 1736 i den brostensbelagte Wildersgade. Den stemningsfulde klassiker oser af oldschool pariserstemning og har et meget blandet publikum og yderst venlige indehavere.