De 5 irske pubs til St. Patrick’s Day

Nationaldag: Irere og andet grønt godtfolk fejrer St. Patrick’s Day verden over tirsdag den 17. marts. Gør som de indfødte, og fest med på en pub.

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den på Gl. Kongevej

Kennedy’s ligger på Gammel Kongevej lige for enden af Søerne og en spytklat fra Det Ny Teater. Spørger du stamgæsterne, vil de beskrive pubben som byens måske mest traditionelle af slagsen. At træde ind på Kennedy’s er med andre ord som at træde ind på en pub på »den grønne ø«.

Ejerne kommer fra County Kerry i Sydvestirland, hvilket udsmykningen i de ellers sparsomt indrettede lokaler bærer præg af. Væggene prydes af billeder fra hjemstavnen, og ikke mindst af lokale fodboldhold fra egnen. Generelt elsker de sport på Kennedy’s, og der vises masser af slagsen på tv-skærmene.

På Saint Paddy’s Day fungerer pubben som startpunkt for det årlige trebensløb gennem byen. Det kan du læse meget mere om på AOK.dk. Herudover serveres traditionelt »soda bread« med modnet irsk cheddar, samt grønne øl med frugtfarve. Musikken bliver folkelig og signeres af Seamus Cahill.

Hvad: Kennedy’s Irish Pub
Hvor: Gammel Kongevej 23, Kbh. V.
Hvornår: Kl. 11-03
Hvor meget: 47 kr. for en pint Guinness

Den på Jernbanegade

Foto: Scanpix.

Lige ved siden af det enorme byggearbejde på Axeltorv og den gamle Scala-grund finder du The Shamrock Inn. Faktisk lå den irske pub tidligere i netop Scala og bredte sig i store lokaler, men nu om dage holder beværtningen i stedet til på langt færre kvadratmeter et par numre længere nede ad gaden.

Det handler dog ikke om størrelsen, men om gørelsen, som man siger, og The Shamrock Inn emmer af rendyrket hygge. Faktisk kan et besøg bedst beskrives som at komme på visit i en irers dagligstue. Stemningen er hjemlig, og der er ikke så mange dikkedarer i indretningen.

På St. Patrick’s Day spiller den irsk/engelske duo Shane and Jane kraftfulde og uimodståelige irske folkemelodier i en intim kulisse. Selv om The Shamrock Inn naturligvis sælger den klassiske, mørke Guinness-øl, findes der også et stort udvalg af andre importerede irske specialøl og ciders på kortet.

Hvad: The Shamrock Inn
Hvor: Jernbanegade 7, Kbh. V
Hvornår: Kl. 12 til sidste gæst går hjem. Bandet spiller kl. 18.
Hvor meget: 54 kr. for en pint

Den i Nørregade

Tre krukker guld fra Nørreport Station ligger The Globe og troner som et irsk fyrtårn i en gade domineret af billige barer og en enkelt, eksklusiv natklub ejet af Remee.

Her er også tale om en ganske rummelig pub indrettet med møbler og dekorationer fra en gammel kirke i Irland. Både irere, danskere og andet godtfolk kobler fuldstændig af i pubbens mange hyggelige og uforstyrrede kroge, i biblioteket eller omkring det store træ, der fungerer som blikfang i midten af lokalet.

Myten om Saint Patrick siger, at han fordrev de hedenske slanger til fordel for et fromt, kristent samfund. Derfor får alle, der møder op på The Globe med en levende slange den 17. marts, en øl på husets regning. Menukortet står på stuvning, pølser med Guinness-sovs og lignende ølinfuserede ø-klassikere til en pris på 110-125 kr. pr. ret. Livemusik fra kl. 17.

Hvad: The Globe Irish Pub
Hvor: Nørregade 43, Kbh. K
Hvornår: Kl. 12 til »sidste mand vælter«
Hvor meget: 54 kr. for en pint

Den ene på Strøget

Ved Vimmelskaftet på Strøget ligger en af byens største irske pubs. The Irish Rover er navnet, og her kan du feste igennem på den grønne måde på hele to etager. Stedet er en god blanding mellem en traditionel, irsk beværtning og en mere international festbar.

På væggene hænger billeder fra moderlandet, samt gamle landkort. The Irish Rover fungerer i vid udstrækning som sportsbar, og er generelt et oplagt sted at nyde en fodboldkamp tilsat kolde øl og hjertevarmende mad, som en stolt, irsk husmoder ville lave den.

Nationaldagen fejres med live-musik fra kl. 15 til sent. Meget sent, ifølge arrangørerne. På madsiden vil der være særligt udvalgte retter som irsk stuvning, okse- og Guinness-pie og fish ’n’ chips på menuen. Forvent desuden grønne øl i baren, flotte præmier, vilde happy hour-priser, gratis St. Patrick’s Day merchandise og meget, meget mere.

Hvad: The Irish Rover
Hvor: Vimmelskaftet 46, Kbh. K
Hvornår: Kl. 10 til »meget sent«
Hvor meget: 63 kr. for en stor

Den anden på Strøget

The Dubliner på Amagertorv er ubetinget byens mest velkendte irske vandingshul. Afskærmet fra Strøgets menneskemylder træder du ind i en sal med kuppelloft og langborde, som alle gæster er velkomne til at danse på, hvis trangen skulle melde sig.

Også her kan du få stillet sportstrangen på massevis af skærme, men det er dog live-scenen, der for alvor tiltrækker sig opmærksomheden. Her optræder både irske og internationale bands, som sørger for det perfekte lydtapet til en tolvhestes Guinness-brandert.

Saint Paddy’s Day på The Dubliner byder på live-musik med Julian Oaks og Banshee Rebels, og så er pubben også slutdestination til det stort anlagte irske trebensløb gennem byen. Der er med andre ord dømt fest med fest på toppen den 17. marts, og kan man ikke få plads, har The Dubliner for nylig åbnet en to’er i Ny Østergade.

Hvad: The Dubliner
Hvor: Amagertorv 5, 1160 Kbh. K og Ny Østergade 14, 1101 Kbh. K
Hvornår: Kl. 10-05
Hvor meget: 55 kr. for en pint Guinness