Datter anklager Woody Allen for overgreb

Woody Allens adoptivdatter, Dylan Farrow, lægger ikke fingrene imellem i det åbne brev, hun har sendt til The New York Times.

Woody Allen bliver - igen - anklaget for at have misbrugt sin adoptivdatter, Dylan Farrow. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SAMSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her beskriver den nu voksne kvinde, hvordan et af USAs filmikoner gentagne gange misbrugte og forulempede hende seksuelt, da hun var barn, lige som hun mener, at Hollywood skulle skamme sig over, at lovprise Allen ved Oscar uddelingen, for hans arbejde som instruktør.

For ifølge adoptivdatteren havde hendes instruktør-far en slet, skjult side.

»Jeg brød mig ikke om, når han stak sin tommefinger ind i min mund. Eller når jeg skulle ligge i sengen sammen med ham under tæpperne, hvor han kun var iført undertøj. Jeg kunne heller ikke lide, når han lagde sit hoved i mit nøgne skød og pustede tungt«, som Dylan Farrow beskriver et af de påståede overgreb fra Woody Allens side.

Ifølge Dylan Farrow, der er datter af Mia Farrow og som blev adopteret af Woody Allen, mens parret var gift, begyndte det seksuelle misbrug allerede, da hun var syv år gammel.

- Da jeg var syv år, tog Woody Allen mig i hånden og førte mig ind på et form for badeværelse, der lå på anden sal i vores hus. Han bad mig om at lægge mig på maven og lege med min brors elektriske tog, mens han forgreb sig på mig, skriver Dylan Farrow i brevet, som New York-avisen har offentliggjort.

Læs brevet i New York Times her.

Dylan Farrow beskriver også i brevet, hvordan hun prøvede at gemme sig for adoptivfaderen. Men at han altid fandt hende. I takt med hun blev ældre, og Allen stadig forgreb sig på hende, gik det ud over hendes mentale helbred, at hun udviklede en spiseforstyrrelse. Og begyndte at skære i sig selv.

Det er ikke første gang, at den ikoniske filminstruktør bliver anklaget for at have misbrugt Dylan Farrow seksuelt misbrug. Allerede i 1992 anklagede Mia Farrow sin mand for at have misbrugt datteren. Sagen blev efterforsket af politiet. Men anklageren besluttede, at Dylan Farrow var for skrøbelig til at kunne gennemføre en retssag.

Dengang afviste Woody Allen kategorisk alle anklagerne. Han mente, at de var opstået, fordi Mia Farrow var bitter over hans affære med en anden af ekskonens adoptivdøtre, Soon-Yi Farrow Preven, som han senere giftede sig med.

Woody Allen har afvist at kommentere historien i New York Times.