Danskere rider med på erotik-bølgen

Den erotiske roman »Fifty Shades - Fanget« giver veletablerede forfattere baghjul i boghandlerkæden Arnold Busck.

Den erotiske roman »Fifty Shades - Fanget« er boghandlerkæden Arnold Buscks hurtigst sælgende titel i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anmelderne er knapt så opstemte, men det afholder ikke massevis af danskere fra at købe første del af den erotiske trilogi »Fifty Shades - Fanget«.

Det er boghandlerkæden Arnold Busck, der i sin ugentlige opgørelse over bogsalget kårer bogen som en klar nummer et på listen. Faktisk er den indtil videre bogkædens hurtigst sælgende bog i år, og den slår dermed andre succestitler som tredje del af japanske Haruki Murakamis »1Q84« og danske Naja Marie Aidts debutroman »Sten, saks, papir«.

»Fanget« er første del af en trilogi, der handler om kvinden Anastasia Steele, som underkaster sig en mand i et sadomasochistisk forhold. Det er det forhold, der er omdrejningspunktet i bøgerne, skrevet af en engelsk forfatterinde under pseudonymet E. L. James.

Læs Berlingskes anmeldelse:

Alle bøgerne indeholder lange afsnit med detaljerede beskrivelser af sex, men det har ikke ligefrem tirret anmelderne til at udløse gode anmeldelser over den første danske udgivelse i serien. De har i stedet skældt »Fanget« ud for at have et trist sprog og manglende relevans for publikummet. Kvindesagsforkæmpere har endvidere kritiseret bogen for at udtrykke et kvindesyn, der ikke er til gavn for ligestillingen mellem kønnene.

 

Alt det og de dårlige anmeldelser har de måske ikke læst om i Helsingør og Aalborg, for her er salget af E. L. James’ debutroman særligt stort. I Arnold Buscks boghandlere i Helsingør Bycenter og i Aalborg Storcenter var hele 40 procent af alle solgte bøger i sidste uge »Fanget«.