Dansker med i stort Netflix-fremstød

Filminstruktøren Tobias Lindholm bliver del af Netflix’ satsning på europæiske TV-serier i 2017.

Tobias Lindholm, der sidste år blev oscarnomineret for filmen »krigen«, skal instruere afsnit af en kommende Netflix-serie om seriemordere. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADREES LATIF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Streaming-giganten Netflix har længe haft en erklæret hensigt om at indgå samarbejder med europæiske lande om nye TV-serier, der skal vises på tjenesten. Netflix har nu løftet sløret for, hvilke europæiske lande og instruktører der i 2017 skal levere de første titler.

Blandt dem er den danske instruktør Tobias Lindholm, der er kendt for hårdtslående film som »Krigen« og »Kapringen«.

Tobias Lindholm har tilbragt flere måneder i Pittsburgh i USA på at skrive og instruere scener til to afsnit af TV-serien “Mindhunter”, og klippearbejdet på afsnittene er i øjeblikket i gang.

Der er ikke afsløret yderligere detaljer i seriens handling, men at dømme ud fra de øvrige medvirkende instruktører får serien formentlig et stærkt dokumentarisk tilsnit. Andre afsnit af serien bliver nemlig instrueret af Andrew Douglas, der stod bag den meget omtalte portrætfilm om Amy Winehouse, samt Asif Kapadia, der instruerede en film om racerkøreren Ayrton Senna.

Serien er baseret på John Douglas og Mark Olshaker bog »Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit«.

Serien er en af adskillige europæiske TV-serier, som Netflix har premiere på i 2017, og som både skal tiltrække abonnenter i pågældende lande og indgå i streamingtjenestens globale menukort. I alt har Netflix siden 2012 investeret 1,75 milliarder dollars i europæiske TV-serier, heriblandt den danske TV-serie »Rita«.

I 2017 er der således premiere på tjenestens første tysk-sprogede serie »Dark«, som er en gådefuld thriller om forsvundne børn i en lille by. Ny er også det italienske krimidrama »Suburra« og et romantisk drama fra Spanien med titlen »Las chicas del cable«.

 

Lidt overraskende begynder Netflix også optagelser på anden sæson af den fransksprogede krimiserie »Marseille«, der ellers fik en meget negativ modtagelse i sit hjemland.

Se trailere på de kommende serier her: