Dansker i Stranger Things: Jeg har virkelig suget til mig

Linnea Berthelsen spiller med i den voldsomt populære Netflix-serie "Stranger Things" og har lært en masse.

Linnea Berthelsen har lært meget i Stranger Things. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Valerie Macon

Hun var for mange et stort set ubeskrevet blad, og der var da heller ikke mange ting på hendes skuespiller-cv, da danske Linnea Berthelsen i oktober sidste år kunne afsløre, at hun havde landet en rolle i anden sæson af den hypede serie »Stranger Things«.

Men med rollen som Kali i den dystre Netflix-serie har skuespillerinden taget et stort skridt i retningen mod at få slået sit navn fast - ikke bare herhjemme men også i det store udland.

»Det har virkelig været stort at være med og ikke kun sådan hypet stort, men stort fordi der er en masse økonomi og et pres fra alle mulige steder. Og så har det været enormt spændende,« siger skuespillerinden.

Indtil seriens premiere i slutningen af oktober har hun stort set haft mundkurv på.

Hun har ikke måttet afsløre, hvad hun skulle spille, hvad rollen indebar, eller noget som helst, der kunne være med til at røbe, hvilken retning Duffer-brødrene, der står bag serien, havde tænkt sig at gelejde den i.

»I starten var det lidt svært at holde det hemmeligt, for mine venner var utroligt nysgerrige, og jeg var nødt til at finde ud af, hvordan jeg kunne tale med dem om det uden at afsløre noget, siger Linnea Berthelsen, der dog også synes, der har været en stor fordel i, at fans af serien ikke har vidst, hvad der foregik.«

»Det var rart ikke at skulle forholde sig til folks meninger og bare kunne lave noget godt arbejde bag lukkede døre. Der har været rigtig mange spørgsmål og teorier, og mange der har gættet,« siger hun.

På settet har hun været omgivet af erfarne skuespillere, og arbejdet med dem har lært den unge skuespiller en masse.

»Jeg sugede rigtig meget til mig, det var utroligt spændende. Jeg har lært alt muligt både om det tekniske og også om at være på så stort et show, hvordan det fungerer, og hvordan man tackler pres og præsterer og leverer under det,« siger hun.

»Jeg har lært rigtig meget af at snakke med de andre skuespillere, for eksempel Sean Astin og Winona Ryder og David Harper og bare se, hvordan de gør tingene,« siger hun.

Efter optagelserne blev afsluttet, har hun haft kontakt til flere af skuespillerne, deriblandt Millie Bobby Brown, der spiller Eleven i serien, selv om den danske skuespiller nu er hjemme i København igen.

Om hun skal være med, når Duffer-brødrene går i gang med tredje sæson af serien, kan hun ikke svare på.

»Det er hemmeligt. Matt og Ross (Duffer, red.), der skriver det, tager nogle chancer med historien i denne sæson, og de gør jo, hvad de synes, der skal til for at skabe en god tredje sæson, og så må vi så se, hvem der skal med der,« siger Linnea Berthelsen.

Hun er dog ikke i tvivl om, hvad hun vil svare, hvis hun får et opkald og bliver spurgt, om hun vil vende tilbage til rollen som Kali.

»Så ville jeg selvfølgelig sige ja, jeg elsker karakteren og synes, der er mange spændende ting at dykke ned i,« siger hun.

/ritzau/